Şehit özel harekatçının eşi gururu ve hüznü bir arada yaşıyor

Şehit özel harekatçının eşi gururu ve hüznü bir arada yaşıyor

Şehit özel harekatçının eşi gururu ve hüznü bir arada yaşıyor

OSMANIYE (AA) - ÜMIT KAHRIMAN - Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisiminde Ankara Gölbasi'nda sehit düsen özel harekat polisi Mehmet Karacatilki'nin esi Halime Karacatilki, gururu ve hüznü bir arada yasiyor.

Osmaniye'de yasayan Halime Karacatilki, esinin sehadetinin ardindan yetim kalan çocuklari Gökhan (11) ve Emir Hamza'ya (7) hem analik hem babalik yapiyor.

Esinin acisini halen yüreginde hisseden Karacatilki, esiyle son görüsmesini gözyaslari içerisinde AA muhabirine anlatti.

Karacatilki, 15 Temmuz gecesi darbe girisimi oldugunu ögrendigini, ardindan esinin cep telefonuna ulasamadigini ve sonrasinda sehadet haberini aldiklarini söyledi.

Esini topraga vermenin acisini yasadiklarini anlatan Karacatilki, "Hem gurur verici hem de çok üzücü. Çok sükür esim sehit oldu. Böyle bir gururu bize yasatti, kahraman olarak gitti." dedi.


- "FETÖ'cülerin kökünün kurutulmasini istiyorum"

Çocuklari için ayakta kalmaya çalistigini dile getiren Karacatilki, "Benim onlar için ayakta kalmam gerekiyordu. Ilk yillari zor atlattim ama sonra giderek alismaya çalistim. Bazen onlarin sorularina cevap veremiyorsun. Cevaplayamadigim o kadar çok soru var ki." diye konustu

Karacatilki, darbe girisiminde sehit düsenlere Allah'tan rahmet dileyerek, sunlari kaydetti:

"Bu olayda kimin parmagi varsa hepsini Allah'a havale ettim. Sehit olan sadece esim degildi. Küçük çocuklar, aileler, genç kardeslerimiz vardi. Allah'a sükür esim de sehit oldu, cenneti garantiledi. Buna sebep olanlar ise hiçbir seyi garantileyemedi. Aslinda biz ikimiz de öldük ama sadece onu gömdüler. Sesini duyamiyorum, özlüyorum, göremiyorum. Devletimizden sadece tek istedigim sehitlerimizin kanini yerde birakmasinlar. Ellerinden ne geliyorsa yapsinlar. Devletimizden sehitlerimizin kanlarini yerde birakmamalarini, FETÖ'cülerin yakalanip tamamen kökünün kurutulmasini istiyorum."



Yurt Dünya 13.07.2020 11:33:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Sınırda nöbet tutan asker, ailesinin sürpriz ziyaretiyle çifte bayram yaşadı

2

Burdur'da bayramlaşma programı düzenlendi

3

Adana'da bir evde ruhsatsız 13 tabanca ve 35 silah parçası ele geçirildi

4

Hatay Valisi Masatlı'dan hastanelere bayram ziyareti

5

Deprem bölgesinde 60 bin hak sahibinin kalıcı konutlara yerleştirilmesine bayram sonrası başlanacak

6

Depremlerden etkilenen Hatay'da mezarlıklar ziyaret edildi

7

Adana ve Mersin'in ilçelerinde Kurban Bayramı namazı kılındı

8

Belen'de trafik denetimi yapıldı

9

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Kurban Bayramı namazı kılındı

10

Antalya'da bir kişi tartıştığı oğlunu tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı