Şehit polis Anıl Kemal Kurtul'un adı, memleketi Hatay'daki kütüphanede yaşatılacak

Şehit polis Anıl Kemal Kurtul

Şehit polis Anıl Kemal Kurtul'un adı, memleketi Hatay'daki kütüphanede yaşatılacak

HATAY (AA) - Siirt'in Pervari ilçesinde geçen yıl terör operasyonunda şehit olan özel harekat polisi Anıl Kemal Kurtul'un adı, memleketi Hatay'da silah arkadaşları ve ailesinin desteğiyle oluşturulan kütüphaneye verildi.

Şehidin eşi Hülya Kurtul, Kırıkhan ilçesindeki kütüphanenin açılış töreninde, eşinin adının burada yaşatılacak olmasından mutluluk ve huzur duyduğunu belirterek, "İlerde kızım büyüyünce, burayı görünce o da çok mutlu olacak, buna eminim." dedi.

Kurtul, "Kütüphanemizin açılışına destek olan çok isimsiz kahramanımız var. Özellikle eşimin can arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kitap desteği oldu." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Ersin Aladağ da yaklaşık 2 bin kitabın bulunduğu kütüphanenin oluşturulmasına destek verenlere teşekkür etti.

Açılışta, şehidin babası Muhammed, annesi Meryem, 1 yaşındaki kızı Öykü Kurtul ile İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç ve Milli Eğitim Müdürü Cahit Ayazhan da yer aldı.



Yurt Dünya 3.03.2021 18:17:16 0

İlginizi Çekebilir

1

32. Golf Mad Turnuvası sona erdi

2

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

3

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

4

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

5

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

6

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

7

Hatay'da fırtına etkili oluyor

8

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

9

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

10

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu