Serik'te Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı açıldı

Serik

Serik'te Şehit Teğmen Fikret Dinçer Parkı açıldı

ANTALYA (AA) - Serik Belediyesi tarafından yaptırılan ve Şehit Teğmen Fikret Dinçer'in adı verilen park, törenle açıldı.

Kuzey Irak'ta terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Teğmen Fikret Dinçer’in anısını yaşatmak için Merkez Mahallesi'nde Serik Belediyesi tarafından yaptırılan parkın açılışı için tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ayhan Aktürk, siyasi parti ilçe başkanları, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Aputkan, yaptığı konuşmada, bölücü terörle mücadelede en çok şehit veren ilçelerinden birisi olduklarını söyledi.

Hem şehitlerin hatırasını yaşatmak hem de yeni nesillerde aynı şuuru canlı tutmak için caddelere, sokaklara ve parklara şehitlerin isimlerini verdiklerini ifade eden Aputkan, "Bu milletin evlatları biz farkında olmasak da bu vatanın sahibi olmanın ve korumanın bir bedeli olduğunu ve gerektiğinde bu bedelin kendileri tarafından ödeneceğini öğrenerek yetişiyorlar. İlçemizin son şehidi Teğmen Fikret Dinçer’e minnet ve vefamızı göstermek ve hatırasını yaşatmak için adını bu parkımıza verdik. Onu saygı ile anıyoruz." diye konuştu.

Şehidin eşi Şerife Dinçer ise "Eşimin adına yaptırılan parkta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok güzel ve emek verilmiş. Eşimin adının burada yaşaması bize onur veriyor. Gurur duyduk." dedi.

Anne Zübeyde Dinçer de "Oğlumun parka isminin verilmesinden dolayı çok duygulandım. Kaymakam ve Belediye Başkanı bizleri gururlandırdı. Teşekkür ederim. Oğlum ve kendi adıma çok sevindim. Şehit ailesi olmak çok zor. Tüm şehit yakınlarına sabır diliyorum. Bir şehit annesi olduğum için de gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek parkın açılışı yapıldı.



Bölgeden 10.06.2021 11:01:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

2

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

3

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

4

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

5

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü

6

Anamur'da "Etkili İletişim Becerileri" söyleşisi düzenlendi

7

Kaleci İsmail Çipe'nin babasının cenazesi Hatay'da defnedildi

8

İstanbul Atlas Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyeliğine yeni isim

9

Mersin'de ilkokul öğrencileri tarihi mekanların hem maketini hem resmini yaptı

10

DeFacto'dan Layering Koleksiyonu ile kişiselleştirilmiş parfüm deneyimi