Seydikemer’de hortum seraları yıktı geçti

Seydikemer’de hortum seraları yıktı geçti

Seydikemer’de hortum seraları yıktı geçti

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hortum meydana geldi. Bölgede bulunan 3 sera zarar görürken, hasarın büyük olduğu belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri bölgede olumsuz hava koşullarının devam edeceğini belirterek vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi.

Muğla genelinde mevsim normalleri dışında seyreden soğuk hava ile birlikte bugün Seydikemer ilçesine bağlı Karadere Mahallesi’nde hortum oluştu. Meydana gelen hortumda köyde bulunan 3 sera adeta yerle bir oldu. Seralarla birlikte ürünler de zarar görürken, hasarın yıkılan seralardaki ürünlerin soğuk vurması halinde daha da artmasından endişe edildiği belirtildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hortum nedeniyle bazı seralardaki ürünlerin zarar gördüğünü belirterek zarar tespit çalışması yapıldığı belirtildi. Üreticilerle gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve seralardaki ürünlerin daha fazla zarar görmemesi için çalışmalara başladıklarını belirten Saylak, üretimin aksamadan yürütülmesi için çiftçilerin yanında olduklarını kaydetti.


Yurt Dünya 19.12.2021 20:40:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Medicana'dan yeni H3N2 grip varyantı uyarısı

2

Antakya'da sis etkili oldu

3

Osmaniye’de otobüste 277 kaçak cep telefonu ele geçirildi

4

Opel Mokka GSE'ye "2025 Altın Direksiyon Ödülü"

5

Burdur'da yeni evlenen çift, kitap fuarını ziyaret etti

6

Pilates Gelişim Semineri, Antalya'da başladı

7

Adana'da evinde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

8

"Özellikli İşletme Ödülü" alan Antalya'daki tesis, yöresel ürünlere de ağırlık veriyor

9

Citroen'den aralık ayına özel sıfır faizli finansman desteği

10

Türk Kızılayın Gazze için hazırladığı 19. "İyilik Gemisi" Mersin limanından uğurlandı