ADANA (AA) - Adana'nin Seyhan ilçesinde metruk ve tehlike olusturan yapilar belediye ekiplerince yikiliyor.
Seyhan Belediyesinden yapilan açiklamada, deprem öncesi ve deprem sonrasi tedbirlere yönelik çalismalarin sürdürüldügü belirtildi.
Yapi Kontrol Müdürlügü araciligiyla da rutin olarak gerçeklestirilen çalismalarda, can ve mal güvenligini tehdit eden tehlikeli yapilar ile genel güvenlik ve asayis bakimindan tehlike arz eden metruk yapilarin yikildigi bildirildi.
Ekim ayi içerisinde tamamlanan çalismalarda Mithatpasa, Sakarya ve Narlica mahallelerinde belirlenen 15 metruk yapinin yikimi tamamlandi.
Narlica Mahallesi'nde halen tehlike arz eden metruk binalarin yikim çalismalarinin devam ettigi kaydedilen açiklamada, belirlenen plana göre, çevre için tehlike arz eden metruk yapi stoku eriyinceye kadar çalismalarin sürdürülecegi aktarildi.
Belediye Baskani Akif Kemal Akay'in da rutin olarak gerçeklestirilen tespit ve yikim isleminin yasanan Izmir depremi sonrasinda hizlandirilmasi talimatini verdigi ifade edildi.