"Seyyar Atık Getirme Merkezi" projesi başlatıldı

"Seyyar Atık Getirme Merkezi" projesi başlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde atık yönetimi konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için Seyyar Atık Getirme Merkezi projesini başlattı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerle birlikte halkın ulaşımına uygun yerlere Seyyar Atık Getirme Merkezi kuruyor. Projenin sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılması, halkın atıklarını ayırmaya ve biriktirmeye teşvik edilmesi, kaynağından ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan ayrıştırılarak biriktirilmesi gibi amaçları bulunuyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, proje çerçevesinde atık durumda olan 30 metreküplük konteynerin bakım, onarım ve boyama işlemleri yapılarak sıfır atık mantığıyla tekrar hayata geçirdi. Seyyar Atık Getirme Merkezi olan araca, iç ve dış yüzeyleri çevre ve sıfır atık temalı görsellerle giydirilerek, içerisine özel olarak tasarlanan iç mekan kumbaraları (geri kazanılabilir nitelikteki kağıt-karton, plastik, cam, metal gibi ambalaj atıkları, elektronik atıklar, atık piller, tekstil atıkları ve bitkisel atık yağlar) yerleştirildi. Bu çalışma sayesinde Seyyar Atık Getirme Merkezine gelenler iç mekan kumbaralarına uygun olan atıkları atarak, geri dönüşüme destek veriyor.


Güncel 23.08.2022 11:06:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

2

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı

3

Salon Hokeyi Erkekler Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

4

Uluslararası Enerji Derneğince Antalya'da düzenlenen IAEE MECA Konferansı sona erdi

5

Antalya'da 14. Geleneksel TÜSED Sigorta Eksperleri 2026 Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

6

Isparta'da dağlık alanda çobanın ölü bulunmasıyla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı

7

"Gelidonya'nın son fenercisi" ışıkları artık anılarını tazelemek için yakıyor

8

Yeni Malatyaspor yeterli oyuncuyla sahaya çıkmadığı için Isbaş Isparta 32 FK maçı iptal edildi

9

GÜNCELLEME 4 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

10

Sudan'a çadır ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı