Şiddetli yağış binlerce elma ağacını kökünden kırdı

Şiddetli yağış binlerce elma ağacını kökünden kırdı

Şiddetli yağış binlerce elma ağacını kökünden kırdı

Karaman’da sulu sepen şeklinde yağan dolu, bazı elma bahçelerinde hasara yol açarak binlerce ağacın kökünden kırılmasına neden oldu.
Kent genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, bazı bölgelerde yerini sulu sepen doluya çevirdi. Merkeze bağlı Kızık köyünde bulunan bir bahçede elmayı dolu ve güneş yanığından korumak için üzerine çekilen fileler sulu sepen yağan dolunun ağırlığına dayanamayarak devrildi. Elma ağaçlarına tellerle bağlı olan filelerin devrilmesi sonucu 20 dekarlık bahçede ekili olan 5 yaşındaki yaklaşık 10 bin ağaç dallarındaki elmalarla birlikte kökünden kırıldı. Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, 1 milyon liranın üzerinde hasarın oluştuğu bahçede incelemelerde bulundu.

“Sulu sepen yağan dolu bazı bahçelerde hasara yol açtı”
Hasar gören bahçede incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, aniden başlayan sağanak yağışın bazı bölgelerde yerini sulu sepen doluya çevirdiğini söyledi. Karaman olarak Türkiye’de söz sahibi oldukları elmada hasadın devam ettiğini belirten Bayram, “Dün akşam saatlerinde şiddetli bir şekilde sulu sepen yağan dolu, bazı bahçelerimizde hasara yol açtı. Şuan içinde bulunduğumuz 20 dekarlık elma bahçesinde filelerin aşırı yağışın ağırlığına dayanamayarak göçme yaşanmıştır. Yaşanan göçme nedeniyle de tüm ağaçlar kökünden kırılmıştır. Üreticimize geçmiş olsun diliyorum. Şuana kadar yaptığımız incelemelerde bu bahçe dışında ciddi hasar gören bir bahçemiz bulunmamaktadır” dedi.


Güncel 24.09.2022 10:57:18 0

İlginizi Çekebilir

1

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası keman virtüözü Robert Lakatos'u ağırladı

2

GÜNCELLEME 3 - Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

3

Antalya'da "Gönüllülük Ödülleri" programı düzenlendi

4

Türk Sağlık-Sen Rize Şubesi’nde Hemşehrimiz Süleyman Sarısoy Dönemi Başladı

5

IAEE MECA Konferansı'nda kritik minerallerin enerji dönüşümündeki rolü ele alındı

6

Ormana'ya "en iyi turizm köyü" tabelası takıldı

7

Osmaniye'de yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 7 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

8

Hatay'da minibüsle çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı

9

Isparta'da 3 kuşak aynı mehter takımında tarihi geleneği yaşatıyor

10

Hatay'da denizde kaybolan balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor