Şifa deposu tezgahtaki yerini aldı

Şifa deposu tezgahtaki yerini aldı

Şifa deposu tezgahtaki yerini aldı

DÜZCE – Düzce’de dere yatakları ve ormanlık alanlardan toplanan kızılcık, tezgahlardaki yerini aldı. Şifa deposu olarak bilinen kızılcık, kilosu 30 liradan satılıyor.
İçerisinde birçok vitamini barındıran ve sonbahar mevsimi birlikte toplanmaya başlanan kızılcık, Düzce’de tezgahlarda yerini almaya başladı. Ormanlardan ve dere yataklarından toplanan kızılcığın kilosu pazarda 30 liradan satılıyor.

"Kızılcık hastalıklara yarar"
Kızılcığın birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen satıcı Müzeyyen Yıldırım, "Yayla kızılcığı her şeye iyi gelir. Kızılcık ile marmelat yapılabilir, şerbet yapılabilir. Kısacası her şey yapılabilir. Ne istersen onu yapabilirsin. Kızılcık hastalıklara yarar. Doğal şifa diyebiliriz. Kanser hastalıklarına kadar her şeye iyi geliyor. Kalp hastalarına, kanser hastalarına, kan hastalarına şifa veriyor. Toplaması zor. Dikenli olmuyor ağaçlar ama ağacın dalını eğiyorsun ve oradan topluyorsun" dedi.


Güncel 24.10.2022 12:24:19 0
Anahtar Kelimeler: şifa deposu tezgahtaki yerini aldı

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

2

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

3

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

5

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

6

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

8

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

10

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu