Siirt’te örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi

Siirt’te örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi

Siirt’te örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık" projesi çerçevesinde Siirt Tillo İmam Hatip Lisesi ile ortaokul öğrencileri hem okuyor hem de hafızlık eğitimi alıyor.
Projede, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen lise ve ortaokul öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesinin amaçlandığını belirten yetkililer, aynı zamanda mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesinin de hedefler arasında olduğu ifade edildi.
Yetkililer, "Proje ile öğrencilerin, Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmesi ve ana konularını bilmesi, ahlaki sorumluluklarının bilincinde olması, sene kaybı yaşamadan, örgün eğitimden ve akranlarından uzakta kalmadan bir üst öğrenime hazırlanması bekleniyor. Evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi hedefleniyor" denildi.


Güncel 25.04.2022 17:11:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

2

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

3

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

4

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

5

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

6

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

7

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

8

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

9

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü

10

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 8. Isparta Kitap Fuarı'nda konuştu: