Sincan Belediyesi solucan gübresi ve kurtçuk üretimini arttırdı

Sincan Belediyesi solucan gübresi ve kurtçuk üretimini arttırdı

Sincan Belediyesi solucan gübresi ve kurtçuk üretimini arttırdı

Sincan Belediyesi, tarımsal verimi arttırmak amacıyla Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde çalışmalarına devam ediyor. Tesiste solucan gübresi üretimi yapılarak ekolojik döngüye katkı sağlanırken, pazar atıkları değerlendirilerek kurtçuk üretimi de yapılıyor.
Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde üretim her geçen gün artıyor. Sincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirlenmesinin önüne geçilmesi için organik gübre üretimini arttırdı. Tesiste üretilen gübre ekolojik dengeye katkı sağlarken, üretilen kurtçuklar da balıkların beslenmesi için kullanılıyor. Ekim yapılan toprağın vitamin mineral değerlerini koruyan, verimini suni gübresiz arttıran ve su ihtiyacını azaltan ürünlerin başında solucan gübresi geliyor. Kırmızı Kaliforniya solucanı alan belediye, solucan gübresi üretimi ile verimi her geçen gün arttırıyor. Tesiste bulunan 4 adet kasa ile 3 ayda 300 kiloya kadar ürün alınabiliyor. Elde edilen solucan gübresi Eko Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde bulunan meyve ağaçları, çiçekler ve sebzeler için kullanılıyor. Solucanlar karasal iklim koşullarında soğuk havaya dayanamayacak hayvanlar olduğundan bir çadır içinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan sandıkta yaşıyor.

Kurtçuk üretimi
Yine Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde bulunan havuzda yaşayan 2 bin adet balık, tesiste üretilen kurtçuklar ile besleniyor. Bu kapsamda Sincan Belediyesi 100 bin un kurdu alarak üretime başladı. Ana besin maddesi un kepeği (razmol) olan kurtçuklar, pazarlardan toplanan patates, turp, salatalık, havuç, kavun, karpuz kabukları ile beslenerek üretimi sağlanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurtçuklara özel üretilen raf sistemi ile üretim artarak devam ediyor.


Güncel 24.02.2022 13:19:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

2

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

3

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

4

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

5

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

6

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

7

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

8

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

9

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

10

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı