Sinop’ta “zılbıt” zamanı

Sinop’ta “zılbıt” zamanı

Sinop’ta “zılbıt” zamanı

Sinop’un Erfelek ilçesi köylerinde toplanan ıspıt otu, sağırdili, kaldırık otu olarak bilinen ve lezzetiyle ün yapan yöreye has "zılbıt" Sinop’ta köylü pazarındaki tezgahlarda yerini almaya başladı.
Sinop’un Erfelek ilçe merkezinde ikamet eden Aycan Sönmez, yılın ilk zılbıtını topladı. Erfelek köylü pazarında kilosunu 20 TL den satacağını belirten Sönmez, fiyatların ilerleyen günlerde 25 TL’ye kadar çıkması beklendiğini söyledi.
Soğanlı yumurtalı yemeğini yapılan zılbıtın bitmek bilmeyen faydaları da lezzetine lezzet katıyor. Sıkıntıları gideren ve cesareti arttıran zılbıtın eski çağlarda savaşa giden askerler de cesaret verdiği için kullanıldığı belirtiliyor. Karadeniz’de özellikle Sinop ve Zonguldak yöresinde bolca yetişen bir sebze türü olan zılbıtın çeşitli usullerde yemeği yapılıyor.


Güncel 7.03.2023 13:16:16 0
Anahtar Kelimeler: sinop’ta “zılbıt” zamanı

İlginizi Çekebilir

1

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

2

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

3

Hatay'da fırtına etkili oluyor

4

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

5

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

6

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

7

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı

8

Salon Hokeyi Erkekler Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

9

Uluslararası Enerji Derneğince Antalya'da düzenlenen IAEE MECA Konferansı sona erdi

10

Antalya'da 14. Geleneksel TÜSED Sigorta Eksperleri 2026 Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi