Şırnak’ta berivanların zorlu mesaisi başladı

Şırnak’ta berivanların zorlu mesaisi başladı

Şırnak’ta berivanların zorlu mesaisi başladı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde küçükbaş hayvanlar uzun bir aranın ardından yeşilliklerle buluştu. Koyun ve keçilerin ahırlarından çıkması ile birlikte berivanlar da süt sağmak için yaylaların yolunu tuttu.
Beytüşşebap’ta besicilik yapan yüzlerce vatandaş kış boyunca ahırlarında besledikleri keçi ve koyunlarını yaylalara çıkardı. İlçeye bağlı köylerde çoban tutup 300 ile bin arasında sürüler halinde toplatılan keçi ve koyunlar 6 ay boyunca yaylalarda kalacak. Küçükbaş hayvanların yeşilliklerle buluşmasının ardından berivanların da zorlu mesaisi başladı. Sabah erken saatlerinde uyanan berivanlar, ellerinde bidonlarla süt sağmak için yaylaların yolunu tutmaya başladı.

Sosyal mesafeye dikkat ediliyor
Ramazan bayramının ardından yaylalara çıkıp süt sağan berivanlar, sosyal mesafe kuralına uymaya özen gösterdi. İlk süt sağımının gerçekleşmesinin ardından berivanlar, yatağında yaptıkları barakalarda sütlerini peynir ve yoğurta dönüştürüyor.
Naci Gökçe isimli vatandaş, virüs nedeniyle kısıtlamanın kalkmasını beklediklerini söyledi. Gökçe, "Yıllardır bu bölgede hayvancılık yapılıyor. Bu yıl da ilk süt sağımı gerçekleşti. Korona virüs nedeniyle berivanlar sosyal mesafeye uyarak keçilerini sağdı. Maske takarak ilk mesaisine başlayan berivanlar 6 ay boyunca burada süt sağacak" dedi.
Zerrin Özdemir ise, "Kendimi bildim bileli süt sağıyorum. Başka işimiz yok hayvancılıkla uğraşıyoruz. İlk süt sağımı oldu. Sütü peynir ve yoğurt yapacağız" diye konuştu.


Güncel 27.05.2020 10:00:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı