Şırnak’ta yaralı kızıl şahine protez ayak takıldı

Şırnak’ta yaralı kızıl şahine protez ayak takıldı

Şırnak’ta yaralı kızıl şahine protez ayak takıldı

Şırnak’ta avcıların silahla vurması sonucu sağ ayağı kopan kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tasarlanan protez ayak ile tekrar yürümeye başladı.
Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Veteriner Şerif Tadik, kızıl şahinin kopan ayağını inceleyerek, protez ayak tasarladıklarını söyledi. Protezine kavuşan kızıl şahin, ilk adımlarını attı.
Veteriner Şerif Tadik, vatandaşlarca Silopi’de 12 Ocak’ta kızıl şahinin ateşli silahla yaralandığı bilgisinin verildiğini belirtti. Ekiplerce ilçeden alınarak merkeze getirilen kızıl şahinin tedavi altına alındığını ifade eden Tadik, “Ayağı koptuğu için kendi imkanlarımızla ona kauçuktan bir bacak yaptık. Bu sayede kuşun hem stresi azaldı hem de protez bacakla yürüyebiliyor. Şimdi durumu gayet iyi. Belki hayvan bir daha uçamayacak, doğaya kavuşamayacak ama yeni bacağıyla hayatı biraz daha konforlu olacak" dedi.


Güncel 14.02.2022 19:42:45 0

İlginizi Çekebilir

1

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

2

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

3

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

4

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

5

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

6

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

7

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

8

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi

10

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşlarla buluştu