Sivas’ta YHT ilk yolculu seferinde depremzedeleri taşıdı

Sivas’ta YHT ilk yolculu seferinde depremzedeleri taşıdı

Sivas’ta YHT ilk yolculu seferinde depremzedeleri taşıdı

Malatya’daki depremzedeleri Ankara’ya taşıma amaçlı kalkan dizel tren seti Sivas’ta ilk defa yolcu seferi yapacak olan Yüksek Hızlı Trene (YHT) aktarma yaptı.
Malatya Yazıhan Tren istasyonundan 503 depremzedeyi Ankara’ya taşıma amaçlı kalkan Dizel Tren Seti (DMU) aktarma yapmak için Sivas garında durdu. Sivas’ta yakınları bulunan ve Kredi Yurtlar Kurumlarında konaklama amacıyla 153 depremzede indi. Kalan 350 depremzede ise Sivas’tan ilk defa yolculu sefer yapacak olan YHT’ye binerek Ankara’ya doğru yola çıktı. 2,5 saat sürmesi düşünülen seferin ardından depremzedelerin sorunsuz bir şekilde yakınlarına kavuşması planlanıyor.

“Hayatın çok kısa olduğunu anladık”

Depremzedelerden Sevim Türmünç, deprem anında hayatın çok kısa olduğunu anladığını söyleyerek, “2 depreme de evde yakalandık. Artçı depremler çok yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk günden itibaren göçük altında kalan tanıdığımız insanlar var. O anlarda hayatın çok kısa olduğunu anladık. Evimizde hasarlar oluştu. Malatya’da ne şekilde kalacağımızı bilmediğimiz için Ankara’ya eşimin ablasına gidiyoruz” şeklinde konuştu.


Güncel 8.02.2023 02:47:20 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

2

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

4

Alanyaspor, Eyüpspor maçına hazır

5

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

6

Trabzonspor'un Antalya deplasmanındaki takım otobüsüne taşlı saldırı

7

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

8

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor

9

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

10

Hatay'da çizgili sırtlan ve dağ ceylanı fotokapanla görüntülendi