Sivilleri katleden Esad, “Karanlık Gecenin Ayları“ dizisi ile askerlerini kahraman gibi gösteriyor

Sivilleri katleden Esad, “Karanlık Gecenin Ayları“ dizisi ile askerlerini kahraman gibi gösteriyor

Sivilleri katleden Esad, “Karanlık Gecenin Ayları“ dizisi ile askerlerini kahraman gibi gösteriyor

Suriye’de Esad rejimi tarafından, sözde kahramanlıklarını anlatmak amacıyla “Karanlık Gecenin Ayları “ adlı bir dizi çekiliyor. Suriye’de binlerce sivili katleden rejim yanlısı yönetmenin Necdet Anzur’un yönetmenliğindeki dizide özel efektler yerine gerçek bomba ve silahların kullanıldığı iddia ediliyor.
Suriye’de Esad rejimi Enformasyon Bakanlığı’na bağlı Suriye Televizyon ve Radyo Prodüksiyon Genel Teşkilatı finanse ettiği “Karanlık Gecenin Ayları (Akmar Fi Leyl Halek)” adlı dizi çekiliyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Esad rejimine yakınlığı ile bilinen Necdet Anzur oturuyor. Yerel kaynaklara göre, dizideki sahneler Esad rejimin saldırıları nedeniyle kullanılmaz hale gelen evler, enkaza dönen alanlarda geçiyor.
Esad rejimini konu alan dizide rejim askerlerinin sözde “bölgedeki terör grupları mücadelesindeki kahramanlıkları” üzerinde duruluyor. 30 bölümden oluşan dizinin Ramazan ayında yayınlanması planlanıyor.
Suriye’nin İdlib, Hama ve Halep kırsalında çekimlerine başlanan dizide gerçek bomba ve silahların kullanıldığı iddia ediliyor. Bu iddia ise sosyal medyada kargaşaya neden oldu.


Güncel 3.02.2021 14:36:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

2

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

3

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

4

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

5

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

6

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

7

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

8

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

9

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

10

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi: