SOCAR Türkiye, Azerbaycan’ın Zafer Günü’nü ’Kültür Başkenti Şuşa’ reklam filmiyle kutluyor

SOCAR Türkiye, Azerbaycan’ın Zafer Günü’nü ’Kültür Başkenti Şuşa’ reklam filmiyle kutluyor

SOCAR Türkiye, Azerbaycan’ın Zafer Günü’nü ’Kültür Başkenti Şuşa’ reklam filmiyle kutluyor

SOCAR Türkiye, 8 Kasım Karabağ Zaferi’nin ikinci yıl dönümünü Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa’nın işgalden kurtuluşu konulu reklam filmiyle kutluyor.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdinglerinden biri olan SOCAR Türkiye, Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıl işgal altında kalan Karabağ ve Doğu Zengezur`un geri alınışını reklam filmi ile ekranlara taşıyor. Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev’in "Şuşa olmadan Karabağ, Karabağ olmadan Azerbaycan olmaz" sözünden ilham alan reklam filmi, Azerbaycan’ın kültür başkenti Şuşa’da geçiyor.

Bir kültürün geri alınışı
Yapılan açıklamaya göre, reklam filminde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından “2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti” seçilen Şuşa’nın işgalden kurtuluşu konu ediliyor. Çok sayıda tarihi anıta sahip, seçkin bilim ve kültür insanının doğum yeri olan Şuşa, Azerbaycan müziğinin beşiği olarak da biliniyor. Filmde, Şuşa’yı geri alırken sadece bir şehri değil, ortak türkülerin, sanat ve kültürün geri alınmasına vurgu yapılıyor. Başarılı bir sinematografi ve özgün bir konseptle ilerleyen filmde, Azerbaycan ve Türkiye’nin zaferlerle dolu tarihinin yanı sıra “Bir millet, iki devlet” ülküsü de öne çıkarılıyor.


Güncel 7.11.2022 11:29:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de "6 Şubat Depremleri" konulu fotoğraf sergisi açıldı

2

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adana'da ziyaretlerde bulundu

3

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Adana'da konuştu:

4

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'taki "Ev Sahibi Türkiye Kura Çekim Töreni"nde konuştu:

5

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden öğretmenler anısına fidan dikildi

6

Mersin'de ölen emekli polisin ailesi, Bakan Yerlikaya'nın taziye mesajıyla duygulandı

7

Su ürünleri Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Fuarı Antalya'da başladı

8

Antalya'da altyapı çalışması sırasında insana ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu

9

Sibel Altun: Depremde 30 bin ekmek ürettik, insanüstü bir güçle çalıştık

10

Taekwondo okul sporları il seçmeleri Osmaniye’de tamamlandı