Soğuk hava Bayburt ve Erzincan’da akarsuları dondurdu

Soğuk hava Bayburt ve Erzincan’da akarsuları dondurdu

Soğuk hava Bayburt ve Erzincan’da akarsuları dondurdu

Mevsim normallerine göre bu sene kar yağışının az görüldüğü ama aşırı soğuk havanın özellikle gece ve sabah saatlerinde etkili olduğu Bayburt ve Erzincan’da akarsular dondu. Bayburt’tan geçen Türkiye’nin en hızlı akan nehri unvanına sahip olan Çoruh Nehrinin yüzeyi buz tuttu.
Bayburt’tan doğan, Gürcistan’ın Batum ilinden Karadeniz’e dökülen, Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra ikinci, Türkiye’nin ise en hızlı akan nehri olan Çoruh Nehrinin Bayburt merkezden geçen kısmı buzla kaplandı.
Bayburt’ta etkili olan soğuk hava nedeniyle Çoruh Nehri’nin bir bölümü dondu. Özellikle gece saatlerinde gölgeye kalan kısımlarda hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiliyor. Kentteki soğuk hava il merkezinden geçen Çoruh Nehri’nin buz tutmasına neden oldu.
Bayburt’taki Mescit Dağları’ndan doğan, Gürcistan’ın Batum ilinden Karadeniz’e dökülen, Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra ikinci, Türkiye’nin ise en hızlı akan nehriyken, üzerine kurulan barajların set oluşturması nedeniyle hızlı akma özelliği kaybolan Çoruh da kar yağışı ve buzlanmadan etkilendi. 431 kilometre uzunluğundaki Çoruh Nehri’nin yüzeyi, soğuk havanın etkisiyle yer yer buz tuttu. Çevre sakinleri de buz tutan nehir çevresinde gezintiye çıkıp, fotoğraf çektirdi.
Soğuk havanın etkili olduğu Erzincan’da da baraj gölleri ile Vasgirt Deresinin yüzeyi buzla kaplandı. Vatandaşlar kar olmaması dolayısıyla bu sene yazın kuraklık yaşanacağı endişesini taşıdıklarını belirterek buz tutan akarsuların görsel manzara oluşturduğu kaydetti.
Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği; sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği belirtildi.


Güncel 12.01.2023 11:00:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da nehre düştüğü iddia edilen kişiyi arama çalışması başlatıldı

2

Hatay'da ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

3

Hatay'da depremde hasar alan tarihi Yenişehir Cami ibadete tekrar açıldı

4

Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

5

Isparta’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

6

GÜNCELLEME - Mersin'de cipin çarptığı yayalardan 3'ü hayatını kaybetti, 3'ü yaralandı

7

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

8

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

9

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

10

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi