Soğuk havada karlı yollar yaban hayvanları için aşıldı

Soğuk havada karlı yollar yaban hayvanları için aşıldı

Soğuk havada karlı yollar yaban hayvanları için aşıldı

Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışında yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için seferber olan Osmaniye Belediyesi ekipleri diz boyu karda yemleme çalışması yaptı. Yemleme çalışmaları drone ile havadan görüntülenirken ekiplerin sokak köpeklerini elleri ile beslemesi soğuk havada yürekleri ısıttı.
Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için Osmaniye Belediyesi harekete geçti. Kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplanan Zorkun Yaylası’nda belediye ekipleri yaban ve sokak hayvanları için yemleme çalışması yaptı. 4x4 araçlarla aşılan karlı yollar sonrasında dondurucu soğuğa aldırış etmeyen ekipler 300 kilogram kasap artığı, 300 kilogram pazar artığı, 100 kilogram ekmek ve 300 kilogram kuru mamayı kar üzerine hayvanlar için bıraktı. Diz boyu karda gerçekleştirilen yemleme çalışmaları drone ile görüntülenirken belediye ekiplerinin sokak köpeklerini elleriyle beslemesi soğuk havalarda yürekleri ısıttı.
Ekipler, sürdürülebilir yaban hayatının devamı için olumsuz hava koşullarında yaban hayvanlarının besin bulmasına yardımcı olmak amacıyla yemleme çalışmalarına devam edileceğini bildirdi.


Güncel 29.01.2022 13:43:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de evlerden altın ve para çaldıkları iddiasıyla 2 zanlı tutuklandı

2

Antalya'da düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinlikleri sürüyor

3

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

4

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

5

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

6

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

7

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

8

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

9

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

10

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik