Sokak hayvanlarının gönüllü bakıcıları

Sokak hayvanlarının gönüllü bakıcıları

Sokak hayvanlarının gönüllü bakıcıları

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bir grup hayvansever, yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini her gün besliyor.
Her meslekten bir araya gelen grup, ilçe genelinde yıllardır kendi imkanlarıyla sokakta yaralı, aç ve tedaviye muhtaç sokak hayvanlarının hem tedavisini yaptırıyor hem de besliyorlar. Öğretmen Meltem Arslan, her gün düzenli bir şekilde sokak hayvanlarını beslediklerini belirterek, "Aralarında engelli veya uyuz hayvanlarımız da mevcut oluyor ve bunların ihtiyaçlarını da Samandağ Hayvanseverler Grubu olarak kendi harçlıklarımızdan karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden bir grubumuz var ve sürekli iletişim halindeyiz. Her birimizin mesleği burada farklı, öğretmenden müzisyene ve esnafımıza kadar işinden gücünden arta kalan zamanlarında mutlaka sokak hayvanlarına gönülden destek veriyoruz" dedi.
"Hayvanlara şiddet uygulamayın" çağrısında bulunan Arslan, "Yiyeceklerimizi çöpe atmayalım, hayvanlarımızla paylaşalım ve bir kap bile olsa su bırakalım. Onlar da bir can, bunu unutmayalım. Bizlere hiçbir zararı olmaz, biz kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek şekildeyiz ama onlar bizler gibi değil ve bizlere muhtaçlar, elimizden geldiğince yardım edelim" diye konuştu.
Berber İbrahim Akdağ ise, "Tek isteğim sokak hayvanlarına yardım etmemize izin versinler. Onların kalacak yerleri, ailesi yok , biz karınlarını doyurmak için her gün çıkıyoruz ve çıkamadığımız günler aç kalıyorlar. Bize yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımızı da bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Güncel 5.07.2020 09:49:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı yakalandı

2

Isparta'da firari hükümlü yakalandı

3

Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ta STK temsilcileri ve gençlerle buluştu

4

Alanyaspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarına başladı

5

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

6

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

7

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

8

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

9

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

10

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü