Söke’deki yangında tedbir amaçlı tahliye edilenler evlerine döndü

Söke’deki yangında tedbir amaçlı tahliye edilenler evlerine döndü

Söke’deki yangında tedbir amaçlı tahliye edilenler evlerine döndü

Aydın’ın Söke ilçesi Akçakonak Mahallesi’nde çıkan orman yangınının kontrol altına alınmasının ardından tedbir amaçlı olarak boşaltılan 90 evin sakinleri evlerine döndü.
Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın sırasında Söke’nin Akçakonak ve Yenidoğan mahallelerindeki 90 ev tedbir amaçlı olarak Söke Kaymakamlığı tarafından tahliye edilmişti. Sabah saatlerinde yangının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının başlamasıyla birlikte geceyi komşularında ya da akrabalarında geçiren vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.
Bu arada, sabaha kadar devam eden söndürme çalışmaları sırasında Söke’de kiriz merkezi kurulurken, Kızılay ve AFAD ekipleri de bölgede konuşlandı. Kızılay ekipleri tarafından bir yandan yardım çalışmalarına katkı sağlanırken, bir yandan da gece boyunca mağdur olan vatandaşlara sıcak yemek ve içecek ikramı yapıldı.


Yurt Dünya 27.09.2020 14:47:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da otomobilde çıkan yangın söndürüldü

2

Antalya'nın yüksek kesimleri beyaza büründü

3

Adana'da evde çıkan ve okul lojmanına sıçrayan yangın söndürüldü

4

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

5

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

6

Hatay'da fırtına etkili oluyor

7

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

8

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

9

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

10

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı