Sosyal medyada tanıştığı Türk genç için ülkesini bırakıp Denizli'ye gelin geldi

Sosyal medyada tanıştığı Türk genç için ülkesini bırakıp Denizli

Denizli’de sosyal medyada kendisi gibi işitme engelli Endonezyalı gelinle tanışan damat, 2 senin ardından her iki ülkenin gelenek görenekleriyle dünya evine girdi.

Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan Hüseyin Conaş, 2 yıl önce kendisi gibi işitme engeli olan Risy Psatiwi ile sosyal medya üzerinden tanıştı. Bir süre sosyal medya üzerinden konuşmaya devam eden Türk genç ve Endonezyalı genç kız, aralarındaki arkadaşlık aşka dönüşünce yuva kurmaya karar verdi.

Kıtalar arasında sosyal medyadan başlayan aşk sonrası evlenme planı yapan Hüseyin Conaş, Endonezya’ya giderek Risy Psatiwi ile yüz yüze görüştü. Ailelerinde tanışmasıyla birlikte ilk önce Endonezya’da kültürüne uygun düğün tertipleyen çift, ardından Çameli ilçesine gelerek Türk kültürüne göre dünyevine girdi.

Her iki ülkenin gelenek göreneklerine uygun bir şekilde dünya evine giren çifti, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ziyaret ederek yalnız bırakmadı. Coşkulu geçen düğünün ardından Türkiye’ye gelin gelen Psatiwi, mutlu olduğunu belirterek hayallerine ulaştığını söyledi.



Yurt Dünya 26.03.2023 15:37:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

3

Pozantı Belediye Başkanlığı Koşusu'nu jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı "Kocaefe" kazandı

4

Kepez'e hayvan barınağı yapılacak

5

Bakan Kurum'dan Hatay ziyaretine ilişkin paylaşım:

6

Türk kültürüne ait motifler, Hasan ustanın 29 yıllık emeğine ilham veriyor

7

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan şüpheli tutuklandı

8

Türkiye'den yurt dışına sebzede en çok domates, salatalık ve biber tohumu gönderiliyor

9

Yapay zekayla oluşturulan sahte hasar görselleri, aynı teknolojiyle çözümleniyor

10

Bucak'ta emekli resim öğretmeni elektrik trafolarını süslüyor