Spor Bilimleri’nde de saha tecrübesinden taviz yok

Spor Bilimleri’nde de saha tecrübesinden taviz yok

Spor Bilimleri’nde de saha tecrübesinden taviz yok

SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri pandemi sürecinde de +1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile becerilerini geliştirmeye devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dekan Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, uygulamalı eğitimi üniversitenin ve günümüz dünyasının en önemli gerekliliklerinden biri olarak gördüklerini söyledi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kurucusu olduğu +1 Uygulamalı Eğitim Modelini tüm bölüm ve programlarında uyguluyor. Bu kapsamda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri pandemi sürecinde de iş yeri eğitimlerine devam ediyor. Öğrenciler alanlarında ihtiyaç duyulan nitelik ve becerileri sahada da tecrübe ederek kazanmak için çeşitli spor kulüplerinde ve bölümleriyle ilgili işletmelerde bir dönem tam zamanlı olarak çalışıyor.
+1 Uygulamalı Eğitim Modeli’nin Spor Bilimleri Fakültesi’nde de uygulanmaya başlamasının ardından öğrencilerin saha tecrübesini kazanması için birçok iş birliğine imza attıklarını belirten SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu, “Bunların arasında dünya çapında kuruluşlar, dernekler ve spor kulüpleri de bulunuyor. Tıpkı sanayi, teknoloji, turizm, ziraat ve diğer alanlarda olduğu gibi spor alanında da nitelik kazanmanın yolu sahada olmaktan ve yaşayarak öğrenmekten geçiyor. Öğrencilerimizin öğrenim süreleri boyunca kazandıkları bilgi ve deneyimleri pekiştirmeleri, iş yerlerindeki organizasyon yapılarını tanımaları, iş disiplini kazanmaları, almış oldukları teorik ve uygulamalı mesleki bilgilerini kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerilerini kazanabilmeleri sahada mümkün oluyor. Bununla birlikte iş yeri uygulamasına gittiklerinde takım ruhu içerisinde hareket ederek birlikte iş yapabilme alışkanlığını kazanıyor ve sektörde yaşanan değişim ve gelişimleri takip edebilme imkânı buluyorlar. Pandemi sürecinde de gerekli tedbirler doğrultusunda uygulamalı eğitimden taviz vermedik. Bunu üniversitemizin ve günümüz dünyasının en önemli gerekliliklerinden biri olarak görüyoruz” diye konuştu.



Spor 28.04.2021 18:23:00 0
Anahtar Kelimeler: Bilimleri’ tecrübesinden taviz

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

2

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

3

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

4

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

5

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

6

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

7

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

Karsan, ILO ve Borçelik işbirliğiyle meslek liselerindeki kız öğrencileri iş hayatına hazırlayacak

10

Hatay'da "Desenlerde Çoğalan Kültürel Hafıza ve Dayanışma Projesi" etkinliği düzenlendi