SÜ’de depremzedeler için tekstil ürünleri ve oyuncaklar hazırlanıyor

SÜ’de depremzedeler için tekstil ürünleri ve oyuncaklar hazırlanıyor

SÜ’de depremzedeler için tekstil ürünleri ve oyuncaklar hazırlanıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, depremzedeler için tekstil ürünü ve oyuncaklar üreten Mimarlık ve Tasarım Fakültesini ziyaret etti.
SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçları istikametinde çalışma gerçekleştiren öğretim elemanlarına teşekkür ederek, “Ülkemiz, büyük bir deprem felaketi yaşadı. SÜ olarak depremin ilk anından itibaren sahada olmaya özen gösterdik. Gerek hastanemizdeki hekimlerimiz gerekse diğer arkadaşlarımız aracılığıyla sosyal, sağlık alanları başta olmak üzere birçok alanda depremzedelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bir nebze de olsa onların acılarını hafifletelim düşüncesiyle gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz birçok adım var ama tabii ki çeşitli nakdi yardımlar ile Prof. Dr. Erol Güngör Bursu çerçevesinde depremden etkilenen öğrencilerimize de destek oluyoruz. Ayni yardımlar ilk günden itibaren devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle öğretim elemanlarımız bir araya gelerek atölyelerimizde depremzedelerimize bir önem atfetmeye çalıştılar, katkı sağladılar. Üniversite olarak depremzedelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun sürdürülebilir olması çok kıymetli” diye konuştu.
SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, “Depremzedelerimize yönelik yaklaşık bir aydır üretimlerimiz sürüyor. Bin adedin üzerinde ürünümüzü hem KYK yurtlarında hem Üniversitemiz yurtlarında kalan hem de üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesinde bulunan depremzede hasta ve refakatçilere ürünlerimizi ulaştırdık” dedi.
Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk ve öğretim elemanları katıldı.


Güncel 9.03.2023 12:57:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 7 zanlı tutuklandı

2

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de yarıyıl tatili sonrası ilk ders zili çaldı

3

Osmaniyeli üç öğrenci, satrançta milli takım havuzuna seçildi

4

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

5

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

6

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

7

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

8

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

9

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

10

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu