Süleymanpaşa bambaşka bir görünüme kavuşuyor

Süleymanpaşa bambaşka bir görünüme kavuşuyor

Süleymanpaşa bambaşka bir görünüme kavuşuyor

Süleymanpaşa Belediyesi, korona virüsü salgını ile mücadeleyi sürdürmenin yanı sıra kenti yaza hazırlayacak, turizm potansiyelini arttıracak proje ve yatırımlara da devam ediyor.
Cumhuriyet Mahallesi Alkaya mevkii ile Değirmenaltı Mahallesi arasında inşa edilen yeni sahil şeridi ve Altınova Mahallesi sahil şeridi düzenlemesi, Süleymanpaşa’nın çehresini değiştirerek şehrin deniz kıyısını kullanma oranını iki kattan daha fazla arttırıyor. Altınova sahil şeridinde zemin sağlamlaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Sahil boyunca palmiyeler dikilirken, alana bir saat kulesi de yerleştirildi. Çevre düzenlemesinin de tamamlanması ile Süleymanpaşa yepyeni bir sahil şeridine kavuşmuş olacak. Ayrıca mevcut sahil bandında balıkçı barınağının yan tarafında on yıllardır atıl halde duran alan da yeni bir düzenleme ile vatandaşların kullanımına kazandırılıyor. Her üç sahil şeridinde kullanılacak kent mobilyaları, aydınlatmalar ve diğer aksesuarlar Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde üretilerek, proje maliyetlerinin ciddi anlamda düşürülmesi sağlanıyor.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şehrin salgın sonrası hayata hazır hale gelmesi için çok çalıştıklarını dile getirerek, “Salgın illeti hayatımızı allak bullak etse de biz belediye olarak bu krizi bir fırsat gibi görerek çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkânı buluyoruz. Bu illet elbet hayatımızdan çıkıp gidecek. Biz de hayatımızın kısıtlandığı bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek şehrimize katkı sağlayacak projelerimizi hızlandırdık. Kısa süre sonra bambaşka çehreye kavuşmuş bir Süleymanpaşa göreceksiniz” diye konuştu.


Güncel 28.04.2021 15:35:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tırla çarpışması sonucu ikiye ayrılan otomobilin sürücüsü yaralandı

2

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de temaslarda bulundu

3

Alanya'da huzurevinde yaşayan kişi bedenini kadavra olarak bağışladı

4

Antalya'da "Sanal Bahis ve Kumarın Görünmeyen Yüzü" konferansı düzenlendi

5

Burdur'daki Gölhisar Gölü'nde su seviyesinin azalmasına karşı alınabilecek önlemler toplantıda görüşüldü

6

Anamur'da "Etkili İletişim Becerileri" söyleşisi düzenlendi

7

Kaleci İsmail Çipe'nin babasının cenazesi Hatay'da defnedildi

8

İstanbul Atlas Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyeliğine yeni isim

9

Mersin'de ilkokul öğrencileri tarihi mekanların hem maketini hem resmini yaptı

10

DeFacto'dan Layering Koleksiyonu ile kişiselleştirilmiş parfüm deneyimi