Sultan Alpaslan diyarında cuma namazı kılındı

Sultan Alpaslan diyarında cuma namazı kılındı

Sultan Alpaslan diyarında cuma namazı kılındı

MUŞ (İHA) – Sultan Alpaslan diyarı Muş’un Malazgirt ilçesinde uzun bir aradan sonra cuma namazı eda edildi.
Korona virüs nedeniyle camilerde cemaatle namaz kılmaya ara verilmişti. İçişleri Bakanlığının ’Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi’ hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle şehitler diyarı Sultan Alparslan yurdu Muş’un Malazgirt ilçesinde de cuma namazı 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kılındı. 78 gün sonra cuma namazına gelen vatandaşlara İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ekipleri tarafından ateş kontrolü yapılarak maske dağıtıldı.
Malazgirt Zaferi’nin kutlandığı alanlardan olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında cuma hutbesini Malazgirt Müftüsü Emrah Demirtaş okudu.
Pandemi sonrası Malazgirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki ilk cuma namazına Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, Belediye Başkanı Cengiz Altın, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Güncel 29.05.2020 14:48:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

2

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

4

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

5

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

6

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

7

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

9

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu

10

Ispartalı yazar Silleli, 61 yıldır biriktirdiği binlerce kitabı hediye ediyor