Sultanbeyli’de "Aydos Kalesi, Tarih, Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi

Sultanbeyli’de

Sultanbeyli’de "Aydos Kalesi, Tarih, Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi

Sultanbeyli Belediyesi tarafından, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla; "Aydos Kalesi Tarih, Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Sultanbeyli Belediyesi Prof. Dr. Halil İnalcık Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda, Aydos Kalesi’nin tanıtımı Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin’in ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in katılımıyla uzmanlar eşliğinde yapıldı. Gerçekleştirilen çalıştayda Aydos Kalesi’nin tarihine ışık tutularak tarih, kültür ve turizm açısından önemine değinildi. Çalıştayda ayrıca kalenin teknik ve kültürel özellikleri de konunun uzmanları tarafından masaya yatırıldı.
Çalıştay sonunda konuşan İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, "Aydos Kalesi ve buna bağlı tarihi ve kültürel miras İstanbul turizmine nasıl katkı sağlar sorusuna cevap aradık. Aynı zamanda da Sultanbeyli’de tarihi ve kültürel turizmin nasıl gelişeceği sorusunun da cevabını oluşturduk. Ortaya çıkacak sonuçların son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Sultanbeyli Belediyesine de İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak hem kültür sanattaki faaliyetleri hem de turizm alanındaki çalışmaları için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Aydos Kalesi’nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden birine dönüşeceğini ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Aydos Kalesi uzun süredir takip ettiğimiz ve çalışmalar yaptığımız bir kalemiz. İnşallah ilkbaharda açılışını yapacağız. Açılıştan önce Aydos Kalesinin kültür turizmine kazandırılması noktasındaki adımları kıymetli hocalarımızdan dinlemiş olduk. İnşallah Aydos Kalesini ilkbaharda açtığımızda başta Sultanbeylili hemşehrilerimiz olmak üzere İstanbullulara ve tüm dünyaya tanıtmış olacağız" dedi.


Güncel 19.12.2021 09:50:46 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi