Süper besin Çilimli’de filizlendi

Süper besin Çilimli’de filizlendi

Süper besin Çilimli’de filizlendi

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Çilimli ilçesinde geçtiğimiz günlerde proje amaçlı dikimi yapılan siyah pirinç filizlenmeye başladı. Düzce topraklarında verimli olduğu görülen çeltiğin yüzde 90 oranında alınması tahmin ediliyor.
Buğdaygiller familyasının en ilginç üyelerinden biri diyebileceğimiz siyah pirinç, tam da adı gibi simsiyah ve güçlü antioksidan özellikleri nedeniyle "süper besin" olarak biliniyor. Son zamanlarda üretimi artmaya başlayınca, Düzce’nin Çilimli ilçesinde de geçtiğimiz günlerde ekimi yapıldı. Çilimli Belediyesi tarafından oluşturulan alanda dikimi gerçekleştirilen çeltik, Düzce topraklarının verimi sonrasında filizlendi. Dikim yapılan alanının büyük bir bölümünde filizlenme oluşurken, yüzde 90 oranında verim alınması bekleniyor.
Siyah pirincin içinde beyaz pirinçte olduğu gibi demir, besim lifi, protein ve karbonhidrat bulunuyor. Ayrıca siyah pirinçte magnezyumda yer alıyor. Böylelikle beyaz pirinçten daha çok fazla fayda sağlıyor. B1, B2, ve E vitaminleri bakımından da zengin olan siyah pirinç, Düzce’de verimli olduğu görülürse yaklaşık 10 dekarlık alanda dikim yapılması bekleniyor.


Güncel 16.06.2021 11:32:18 0

İlginizi Çekebilir

1

SYS Grup Türk savunma sanayisini Baltık bölgesinde temsil edecek

2

Burdur'da 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

3

Türk yazılımcı ve tasarımcılar İstanbul'da ödüllendirildi

4

Adana'da evinde 2 silah, el bombası ve patlayıcı ele geçirilen zanlı tutuklandı

5

Mersin'de seyir halindeki taksi, devrilen ağacın altında kaldı

6

GÜNCELLEME - Hatay'da kayıp olarak aranan yabancı uyruklu çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı

7

Osmaniye'de devrilen yolcu otobüsündeki 3 kişi yaralandı

8

Osmaniyeli yargıçların görev yapacakları yeni yerleri belli oldu

9

Kadınlar Salon Hokeyi Süper Lig maçları Alanya'da başladı

10

Mısır yüklü kamyon devrildi, 1 yaralı