Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri sürüyor

Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri sürüyor

Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri sürüyor

Geçici koruma çerçevesinde Türkiye’de bulunan Suriyelilerin Şanlıurfa’nın Akçakale Gümrük Kapısı’ndan ülkelerine geri dönüşleri devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarıyla terörden arındırılan bölgelerde, AFAD ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda altyapının güçlendirilmesi, başta eğitim, sağlık olmak üzere sürdürülebilir kamu hizmetlerinin sağlanmasıyla bölgeye gönüllü geri dönüşler devam ediyor.
TSK’nın bölgedeki varlığı ile güven ve huzurun sağlandığı Barış Pınarı Bölgesine 70 aileden oluşan 158 kişilik kafile, gruplar halinde Akçakale Gümrük Kapısından işlemleri yapılarak gönüllü geri dönüşleri sağlandı.

“Üç yıl aradan sonra ülkeme dönüyorum”
Barış Pınarı Bölgesine ailesiyle birlikte dönüş yapan Suriyeli Muhammed İsmail, “Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatlarıyla bölge terörden temizlendi. Bütün akrabalarım ve ailem şimdi Telabyad’da güven ve huzur içinde yaşıyorlar. Ben de 3 yıl aradan sonra ülkeme dönüyorum. Ailem ve akrabalarımla huzur içinde yaşayacağız. Türkiye’nin bize gösterdiği ilgi alaka için teşekkür ediyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun” dedi.
Ülkesine dönmenin sevincini yaşayan Suriyeli Mecit Nayif ise “Annem, babam akrabalarım şimdi Resulayn’da yaşıyor. Onların yanına gidiyorum. Onlarla yaşayacağım. Orada huzur var, işlerimiz var. Ailemle görüşüyorum, bölgede bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bende oraya gidip, yaşayacağım. Türkiye’ye teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


Güncel 19.09.2022 15:15:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Silifke ilçesinde sağanaktan etkilenen mahallelerde temizlik çalışmaları sürüyor

2

Karmod'dan kurumsal konseptlere özel güvenlik kulübesi

3

Nizami Gencevî’nin “Leyla ile Mecnun” Eseri Türkiye Türkçesinde Yayımlandı

4

Antalya'da trafik kazasında ölen gencin cenazesi yakınlarına teslim edildi

5

Kontrolsüz ekran kullanımı çocuklarda dil gelişimini geciktiriyor

6

Antalya'da sağlık görevlisini darbederek öldürdükleri iddia edilen 4 sanıktan biri hakim karşısında

7

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik eğitim düzenlendi

8

Enuygun.com yılbaşı pazarlarının kurulduğu vizesiz rotaları paylaştı

9

Türkiye'nin ilk "Köy Üniversitesi" projesiyle kırsalın ihtiyaçlarına akademik destek

10

Terminal Kadıköy'e "Özellikli İşletme Ödülü"