Suyun tonunu 1 liradan kullanıyorlar

Suyun tonunu 1 liradan kullanıyorlar

Suyun tonunu 1 liradan kullanıyorlar

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde yaşayanlar, suyu tonunu 1 liradan kullanıyor. 5 binin üzerinde nüfusa sahip olan Güneyyurt’ta belediye, belde halkına suyun tonunu 1 lira fiyatla ulaştırıyor.
Güneyyurt beldesinde meskenlere suyun tonu 1 liradan ulaşıyor. Güneyyurt, Türkiye genelinde suyu en ucuza kullanan yerleşim yerleri arasında en başlarda yer alıyor. Belde sakinlerinden Bekir Uray, 1 liraya 1 ton su aldıklarını belirterek, suyu ucuz satan Güneyyurt Belediyesine teşekkür etti. Belde sakinlerinden Ümit Pınar ise, “Araştırdık, en ucuz suyu gerçekten biz kullanıyoruz. Bu konuda başkanımız da söz vermişti suya zam gelmeyeceği hakkında, sözünün arkasında durdu. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Biz de işletmemizde çayın bardağını eski fiyat olan 1,5 liradan satıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Halkımıza söz verdik ve su fiyatını 1 lira yaptık”
Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, 31 Mart seçimlerinden sonra beldede suyun fiyatının 1 TL’nin üzerinde olduğunu hatırlatarak, "Biz halkımıza söz verdik ve su fiyatını 1 lira yaptık. Yaptığımız araştırmalarda Türkiye’nin en ucuz suyunu biz veriyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda suyu en ucuz şekilde vermeye devam edeceğiz. Beldeye suyu elektrikle bastığımız için normalinde 10 bin lira civarında bir elektrik parası ödüyorduk. Elektriğe yapılan zamlarından sonra maliyet fiyatı 25-30 bin lira civarında oluyor. Buna rağmen biz yine de suya en düşük fiyattan vermeye devam edeceğiz" dedi.


Güncel 3.04.2022 12:24:48 0
Anahtar Kelimeler: suyun tonunu 1 liradan kullanıyorlar

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor

2

Spotify yeni ofisi ve yönetimiyle Türkiye'ye olan bağlılığını güçlendiriyor

3

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kaya, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

4

Hatay'da çizgili sırtlan ve dağ ceylanı fotokapanla görüntülendi

5

Öğretmenler "Sürdürülebilir Çevre Lideri Kampı"nda buluştu

6

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

7

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'da konuştu:

8

Tat Gıda hazır yemek kategorisinde çeşitliliğini artırdı

9

Lezita "Gulfood 2026"da ürünlerini tanıttı

10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "10. Tematik Kış Eğitimciler Kampı" programında konuştu: