Tahliye edilen vatandaşlar evlerine dönüyor

Tahliye edilen vatandaşlar evlerine dönüyor

Tahliye edilen vatandaşlar evlerine dönüyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Değirmenyanı ve Bördübet bölgelerinde alevlerin yerleşim birimlerini tehdit etme ihtimali üzerine tedbir amacıyla boşaltılan evlerdeki vatandaşlar, tekrar evlerine dönmeye başladılar.
Tedbir amacıyla tahliye edilen vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birimlerince acil ihtiyaçlar çerçevesinde, 51 haneye 3’er bin lira destek verilecek. Muğla Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri kapı kapı dolaşıp tekrar evlerine dönen vatandaşlara hem ihtiyaçlarını soruyorlar, hem de geçmiş olsun ziyaretleri gerçekleştiriyor.
Evlerine tekrar dönen vatandaşlar, “Bizi buradan güvenli bir yere götürdüler. Yanacak türdeki eşyalarımız devletimiz kanalıyla taşındı. Hayvanların yiyeceklerini taşıdılar. Allah bin kere razı olsun. Yani tavuklarımıza kadar yardımcı oldular. Devlet daha ne yapsın. Şu anda hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Allah başımızdan eksik etmesin inşallah” dedi.


Yurt Dünya 23.06.2022 16:52:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Sabancı 9 şirketiyle CDP'nin "Global A Listesi"nde yer aldı

2

Allianz Türkiye, TSB raporunda "en hızlı hasar ödemesi" ile zirvede

3

Beşiktaş gönüllülerinden Hatay'da depremzede öğrencilere forma

4

Antalya'da kuyumculara yönelik yetki belgesi denetimi yapıldı

5

Antalya'da eşini öldüren sanığa müebbet hapis

6

İş Bankası ve Türk Telekom desteğiyle ortaokullara yazılım eğitimi

7

Adana 2 otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

8

Mersin'de din görevlilerine bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

9

Tek Dünya Karadeniz Vakfı 2025'te dünya genelindeki sosyal etki çalışmalarını genişletti

10

Çevresel ve teknolojik faktörler beyin sağlığını olumsuz etkiliyor