Taksici mühendisin maket tutkusu

Taksici mühendisin maket tutkusu

Taksici mühendisin maket tutkusu

Bodrum’da taksicilik yapan 27 yaşındaki Endüstri Mühendisi Serkan Okçu’nun yaptığı gemi maketleri görenleri kendine hayran bıraktı. Okçu korona günlerinde Atatürk’ün yatı Savarona’nın maketini yaptı.
Bitez Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Serkan Okçu, Gazi Üniversitesi Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Mezun olduğu bölümle ilgili alanlarda bir süre çalışan genç, hayatını taksicilik yaparak kazanmaya başladı. Okçu, küçük yaşlardan beri deniz araçlarına da meraklı. Gemi maketleri yapmaya lise yıllarında başlayan Serkan Okçu, bugüne kadar onlarca maket yaptı. Boş zamanlarında atölyesinde maket çalışmalarını sürdüren genç, en son Atatürk’ün yatı Savarona’nın maketini yaptı.

“Hayatımı taksicilik yaparak kazanıyorum”
Küçük yaşlarda deniz araçlarına ilgisi olduğunu ifade eden Serkan Okçu, “Lise yıllarında tanıştığım Hazım Hocam sayesinde makete başladım. Üniversite yıllarımda da eğitimimi Gazi Üniversitesi Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği’nde tamamladım. Şu anda hayatımı taksicilik yaparak idame ettiriyorum. Gemi maketlerini yaparken herhangi bir model sınırlamam yok. Maketlerimi bahçemde kurduğum atölyede yapıyorum. Herhangi bir model sınırım yok. Pandemi döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yatı Savarona’yı 1/125 ölçeğinde tamamladım. Ayrıca Bodrum’a özgü olan Bodrum Guleti, Tırhandil maketlerini de yapıyorum. Maketleri yaparken keyifli zaman geçiriyorum” dedi.
Maket yaparken farklı ahşap türlerini kullandığını ifade eden Serkan Okçu, çok keyif aldığı maket çalışmalarına devam edeceğini söyledi.


Güncel 18.05.2020 14:31:42 0
Anahtar Kelimeler: taksici mühendisin maket tutkusu

İlginizi Çekebilir

1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, BOTAŞ Dörtyol Terminali'nde konuştu:

2

Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynel Nar yeniden görevine seçildi

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Enkazdan 117 saat sonra kurtarılan Zeliha, öğretmenlik hayaline protez bacakla ilerliyor

4

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerde hasar gören Kahramanmaraş'taki altyapı sil baştan yapılıyor

5

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Sağlıkçı olarak geldiği deprem bölgesine 21 kütüphane, 135 bin kitap kazandırdı

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Hatay'da depremden sonra inşa edilen hastanede 2 yılda 73 bin ameliyat gerçekleştirildi

7

Türk savunma sanayisi 2026 yılında da hız kesmeyecek

8

Adana'da bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı

9

Hatay'da istinat duvarının çökmesi 6 araçta hasara yol açtı

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş'ta anahtar teslim töreninde konuştu: