Talas Belediyesi’nin ‘mera’ hassasiyeti

Talas Belediyesi’nin ‘mera’ hassasiyeti

Talas Belediyesi’nin ‘mera’ hassasiyeti

Talas Belediyesi tarafından ilçe kırsalındaki mera alanlarına mera otu ekimi yapılıyor. Böylece boş araziler hayvanlar için otlak alanı olurken aynı zamanda doğal mesire alanı haline de getirilmiş oluyor.
Kırsal mahallelere yönelik çalışmalarına ara vermeden devam eden Talas Belediyesi, şimdi de bir sonraki bahar mevsimine hazırlık yapıyor. Gelecek bahar için mera alanlarını yeşillendirme faaliyetlerinin yapıldığı söz konusu çalışmalar, Alaybeyli ve Örencik Mahalleleri başta olmak üzere kırsal mahallelerin genelinde yürütülüyor.
Faaliyet kapsamında 250 bin metrekare alana mera otu ekimi gerçekleştirilirken çalışmayla boş araziler otlak alanlara dönüştürülüp doğal mesire alanları ortaya çıkartılıyor.


Güncel 14.10.2021 10:22:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı