“Talas Belediyesi’nin tohum eleme makinesi işimizi kolaylaştırdı”

“Talas Belediyesi’nin tohum eleme makinesi işimizi kolaylaştırdı”

“Talas Belediyesi’nin tohum eleme makinesi işimizi kolaylaştırdı”

Kayseri Talas Belediye Başkan Mustafa Yalçın tarafından ilçe tarımına kazandırılan tarım aletleri çiftçinin işini kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ay kullanılmaya başlanan tohum eleme makinesiyle yaklaşık 1 ayda 105 ton tohum elemesi yapıldı.
Hizmete sunulduğu günden bu yana 5 mahallede 30 üreticiye hizmet veren tohum eleme makinesiyle yağ yapımında kullanılan aspir bitkisi başta olmak üzere buğday, arpa ve çavdar gibi tarım ürünlerinde tohumluk eleme işlemi gerçekleştirildi. Makine sayesinde üreticiler hem zamandan hem de emekten tasarruf ediyor.
Sunulan hizmetle ilgili düşüncelerini aktaran çiftçiler de Başkan Yalçın’ın tarıma verdiği destekten son derece memnun olduklarını ifade ederek teşekkürlerini iletti. Çiftçi Hatem Timuçin, tohum eleme makinesinin işlerini kolaylaştırdığını belirtirken Örencik’in kadın çiftçilerinden Ayşe Timuçin de “Başkan’dan Allah razı olsun ayağımıza kadar bu hizmeti getirdi” sözleriyle memnuniyetini dile getirerek Başkan Yalçın’a teşekkür etti.


Güncel 9.10.2021 10:24:40 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı