Tarihi eski Tomarza Müftülük Binası’nın restorasyonu için ilk adım atıldı

Tarihi eski Tomarza Müftülük Binası’nın restorasyonu için ilk adım atıldı

Tarihi eski Tomarza Müftülük Binası’nın restorasyonu için ilk adım atıldı

Tomarza ilçesinde bulunan tarihi Tomarza eski Müftülük Binası, restore edilerek kültür ve sanat merkezine dönüştürülmesi için ilk adım atıldı.
Tomarza ilçesinde uzun yıllar Müftülük Binası olarak kullanılan, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan tarihî binanın restorasyon edilmesi için Tomarza Kaymakamlığı harekete geçti. İlçeye gelen Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir’i makamında ağırlayan Tomarza İlçe Kaymakamı Emre Cebeci, Tomarza İlçe Merkez Camii’nin bitişiğinde bulunan tarihî binanın restorasyon edilmesi talebinde bulundu. Kaymakam Cebeci’nin isteğini geri çevirmeyen Vakıflar Bölge Müdürü Seçilir, yatırım planına dahil edileceğini ve en geç 2022 yılı içerisinde restorasyon çalışmaların tamamlanacağını söyledi.
Kaymakam Cebeci ise Vakıflar Bölge Müdürü Seçiler’e teşekkür ederek, restorasyon çalışmaları tamamlandığında ise tarihi bina kültür ve sanat evine dönüştürüleceğini söyledi.


Güncel 15.02.2021 17:30:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

2

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

3

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

4

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

5

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

6

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

7

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

8

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik

9

Akdeniz'de görülen Hint-Pasifik kökenli oluklu yengeçler İskenderun'da inceleniyor

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı