Tarihi Kaleiçi’nin simge ismi ‘Mustafa Kaptan’ heykeli kayıp güvercinine kavuştu

Tarihi Kaleiçi’nin simge ismi ‘Mustafa Kaptan’ heykeli kayıp güvercinine kavuştu

Tarihi Kaleiçi’nin simge ismi ‘Mustafa Kaptan’ heykeli kayıp güvercinine kavuştu

Antalya’da tarihi Kaleiçi’nin simge ismi Kaptan Mustafa Ekizler’in heykelindeki iki kez ortadan kaybolan güvercin sembolü yeniden monte edildi. Heykelin güvercinli ve bakımı yapılmış yeni halini görünce büyük mutluluk yaşayan Mustafa Kaptan’ın torunu Sinem Ekizler, “Bugün çok mutluyuz. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muhittin Böcek Beyefendi’ye Ekizler ailesi adına çok çok teşekkür ederim” dedi.
1905-2001 yılları arasında yaşayıp 96 yaşında hayata gözlerini yuman Kaptan Mustafa Ekizler anısına Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Temmuz 2021 tarihinde Kabotaj Bayramı’nda Kaleiçi İskele Camii yanına heykeli dikildi. Kaptan Mustafa Ekizler’in heykelinin sağ omzuna da kuşlarla ayrı bir bağı olduğu için güvercin sembolü koyuldu. Bölgede çok sevilen ve sayılan deniz kurdunun heykelindeki güvercin ortadan kayboldu. Ekizler ailesinin durumu belediye yetkililerine haber vermesinin ardından yeni güvercin sembolü heykele monte edildi. Kaptan Ekizler’in torunu Sinem Ekizler (35), geçtiğimiz aylarda Kaleiçi’nde dolaştığı esnada ise dedesinin omzundaki güvercin heykelinin yine yerinde olmadığını gördü. Aile fertleri ikinci kez üzüntü yaşadı.
Yapılan haber sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, heykelin hem bakımını yapıp hem de yeni güvercin sembolünü yerine koydu. Heykelin yeni halini gören Sinem Ekizler ve diğer aile yakınları büyük mutluluk yaşadı.

“Çok mutluyuz”
Ekizler ailesi olarak yetkililere teşekkür ettiğini belirten Sinem Ekizler, “Bugün çok mutluyuz. Heykelin bakımı yapılıp, daha da parlatılmış. Bu bizi daha çok mutlu etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muhittin Böcek Beyefendi’ye Ekizler ailesi adına çok teşekkür ederiz. Böyle bir tarihe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Üçüncü kez olursa bu bizi ailecek yıkar”
Güvercinin tekrar kaybolması konusunda endişelerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Ekizler, “Üçüncü kez olursa bu bizi ailecek yıkar. Özellikle beni yıkar. Bu konuda endişe ve tedirginliğimiz var. Çünkü heykel çok açıkta. Umarım buna da bir çözüm bulunur” ifadelerini kullandı.


Güncel 11.05.2023 13:01:30 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi