Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Antalya'da IPARD desteklerini tanıttı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Antalya

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Antalya'da IPARD desteklerini tanıttı

ANTALYA - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Antalya İl İrtibat Ofisi, IPARD desteklerinin ilk kez Antalya'ya ulaşmasını sağladı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı TKDK'nın yürüttüğü IPARD III Programı 7. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında TKDK Antalya İl İrtibat Ofisi, Antalya'nın farklı ilçelerinde tanıtım toplantıları düzenledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen lansman toplantısıyla başlayan tanıtım süreci, Elmalı, Aksu, Konyaaltı, Manavgat, Finike, Kumluca ve Korkuteli ilçelerinde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

TKDK Antalya İl İrtibat Ofisi’nin bağlı olduğu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, programın Antalya'nın tarım ve kırsal turizmdeki güçlü potansiyelini değerlendirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Program aracılığıyla yerelde üretim ve istihdam artışını desteklemeye devam edeceklerini aktaran Gülcü, Antalya'nın IPARD Programı 7. Başvuru Çağrı Dönemi desteklerinden yararlanabilmesi için en verimli şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Program kapsamında başvuru sahiplerine, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, bal ve diğer arıcılık ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımları alanlarında destek sağlanacağı bildirildi.

Yatırımcıların her bir proje kapsamında en fazla 500 bin avroya kadar uygun harcama gerçekleştirebileceğinin kaydedildiği programda, tutarın yüzde 60 ila yüzde 70'i ise TKDK tarafından hibe olarak karşılanacağı, kadın ve genç girişimciler için pozitif ayrımcılık uygulanarak, başvurularını daha avantajlı koşullarda yapmaları teşvik edileceği vurgulandı.



Yurt Dünya 1.08.2025 17:34:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Doğadan Estetiğe: Müdahalesiz Mozaik" söyleşisi düzenlendi

2

Adana'da IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

3

Osmaniye'de "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında konferans düzenlendi

4

Hatay'da ""En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi tanıtıldı

5

Adana'da "Geleceğin Liderleri Akademisi" eğitimi başladı

6

Antalya'da "9. Akdeniz Bilişim Zirvesi" düzenlendi

7

Akbank gönüllülük projeleriyle gençleri ve çalışanları buluşturuyor

8

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

9

Baymak bayi ve servis ekipleriyle buluşmaya devam ediyor

10

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir'e İspanya'dan "Mesleki Liyakat Ödülü"