TARSİM heyeti, zirai don tespiti için Düzce ve Sakarya'yı ziyaret etti

TARSİM heyeti, zirai don tespiti için Düzce ve Sakarya

TARSİM heyeti, zirai don tespiti için Düzce ve Sakarya'yı ziyaret etti

İSTANBUL - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) heyeti, bu ay Türkiye genelinde yaşanan zirai don olayının ürünler üzerindeki etkilerini yerinde ve yakından izlemek amacıyla Düzce ve Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, TARSİM, Türkiye genelinde 9-13 Nisan arasında gerçekleşen zirai don olayının etkilerini tespit etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda TARSİM heyeti, sürdürülen hasar tespit çalışmalarına ilişkin paydaş kurum temsilcilerini bilgilendirmek ve üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletmek amacıyla Düzce ve Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve beraberindeki heyet, program kapsamında ilk olarak, TARSİM Sakarya Bölge Müdürlüğü çalışanlarından bölgenin son durumuna ilişkin bilgiler aldı. Programın devamında Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun'u ziyaret eden heyet, bölgedeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Son olarak iki kentte hasar gören fındık ürünüyle meyve bahçelerinde incelemelerde bulunan heyet, bölgedeki son durum hakkında üreticilere ve köy muhtarlarına bilgi verdi.



Ekonomi 24.04.2025 19:21:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Bozyazı'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

2

Adana'da kamyonete ve iş yerinin duvarına çarpan otomobildeki çocuk öldü

3

Osmaniye'de 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

4

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı

5

Osmaniye’de 3 Araç Birbirine Girdi: 2 Ölü, 7 Yaralı

6

Yapı Kredi FRWRD Global 25 Demo Day etkinliği yapıldı

7

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

8

IAEE MECA 2025 Konferansı'nda enerji dönüşümü politikaları masaya yatırıldı

9

Bozyazı'da evde çıkan yangın söndürüldü

10

Mersin'de komşusu ve oğlu ile büfeciyi tabancayla öldüren zanlı tutuklandı