Taştan sanata

Taştan sanata

Taştan sanata

Ankara’da, Altındağlı kadınlar yetenekleriyle görenleri hayrete düşürüyor. Dere kenarlarından ve deniz kıyılarından toplanan taşlar, Altındağlı kadınların elinde sanata dönüşüyor.
Altındağlı kadınlar taşı sanata dönüştürüyor. Boş arazilerden, deniz kıyılarından ve dere kenarlarından toplanan taşlar, sanat eseri oluyor. Altındağ Belediyesi Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde devam eden "Taş bebek boyama kursu" Altındağlı kadınların büyük beğenisini topluyor. Çoğunlukla geleneksel kıyafetler içindeki Anadolu insanının tasvir edildiği, doğadaki çakıl taşlarından üretilen taş bebek yapımı kursu, görenleri hayran bırakıyor.
El emeği ve sabrın sonucu
Taş bebek sanatının, 3 boyutlu bir çalışma olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı "Bu güzel sanat eserlerinin yapımı oldukça zahmetli. İnce, naif ve hünerli el emeğinin yanında, sabır da gerektiriyor. Doğada bulunan farklı büyüklükteki pürüzsüz taşlar öyle bir hale geliyor ki, hayran olmamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.


Güncel 19.02.2022 09:51:55 0
Anahtar Kelimeler: taştan sanata

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Yeşilay Haftası'na yönelik koordinasyon toplantısı düzenlendi

2

Adana'da polisten Türk Kızılaya kan bağışı desteği

3

Türkoğlu Kaymakamı Mercan ve Belediye Başkanı Karaca, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Antalya'da iki gündür kayıp çocuk için arama çalışması başlatıldı

5

GÜNCELLEME - Mersin'de silahla kuyumcuyu soyan zanlı yakalandı

6

Antalya'da hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Adana'da göl kıyısındaki kaçak yapıların yıkımı sürüyor

8

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uzun, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

9

ATB Başkanı Çandır'dan sel ve hortumun tarım alanlarına verdiği zarara ilişkin açıklama

10

Antalya'da evde sağlık ekipleri 120 bin hayata dokundu