Tavşanlı’da kamu personeline afet farkındalık eğitimi

Tavşanlı’da kamu personeline afet farkındalık eğitimi

Tavşanlı’da kamu personeline afet farkındalık eğitimi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kaymakamlık bünyesinde görev yapan kurum amirleri ve personele Afet hakkında bilgilendirme yapılarak eğitim verildi.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) Tavşanlı Kaymakamlığı bünyesinde görev yapan kurum amirleri ve tüm personele Afet Farkındalık eğitimi verildi.
Afet Farkındalık eğitiminde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için alınacak tedbirlere ve zorunlu deprem sigortası yaptırmanın önemine vurgu yapıldı.
“Deprem anı çök kapan tutun” tatbikatının icra edildiği eğitimde ayrıca, e-devlet üzerinden öğrenilen güvenli toplanma alanlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.
Eğitimin ardından afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması ve AFAD Gönüllüğü tanıtıldı.


Güncel 27.01.2022 11:35:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de evlerden altın ve para çaldıkları iddiasıyla 2 zanlı tutuklandı

2

Antalya'da düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinlikleri sürüyor

3

Isparta'da kalorifer kazanının patlaması sonucu yangın çıkan evdeki 3 kişi yaralandı

4

Mersin'de çikolata yedikten sonra rahatsızlanan 10 öğrenciden 7'si taburcu edildi

5

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Mersin'de konuştu:

6

"İyilik Korosu" Türkan Şoray ile Mersin'de aynı sahneyi paylaşacak

7

Hatay'da tır dorsesinde 220 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

8

Bozyazı ilçesinde kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

9

Dünya 9-17 Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

10

Hatay'da Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçından depremzede çocuklara etkinlik