TEKNOFEST'in İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın finali Mersin'de başladı

TEKNOFEST

TEKNOFEST'in İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın finali Mersin'de başladı

MERSİN - Adana'da 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın Mersin'deki finalinde 27 takım mücadele ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN yürütücülüğünde organize edilen yarışmanın final değerlendirme süreci, Erdemli Balıkçı Barınağı'nda başladı.

Uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen deniz araçlarının tasarımının yaygınlaştırılmasının hedeflendiği yarışmaya, finalist olmaya hak kazanan 262 üyeli 27 takım katıldı.

Yarışmanın ilk gününde gençlerin geliştirdiği araçların teknik kontrolü yapıldı.

Testleri tamamlayan takımlar, 22 Eylül'de sona erecek yarışmada, "engellerden sakınma" ve "limana yanaşma" görevlerinde performanslarını sergileyecek.

Katılımcıların tasarladığı deniz araçlarının, teknik ve kritik tasarımları ile hareket kabiliyetleri incelenecek.

Yarışma sorumlusu Muhammed Fatih Şahin, gazetecilere, takımların görevleri yarın manuel, hafta sonu da otonom olarak gerçekleştireceklerini söyledi.



Güncel 19.09.2024 15:41:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da kayalıklardan düşen kadın hayatını kaybetti

2

Hatay'da depremlerde yıkılan kilisenin avlusunda "izleme günü" etkinliği düzenlendi

3

Burdur'da çıkan yangında 2 ev ve 1 metruk bina kullanılamaz hale geldi

4

Kahramanmaraş'ta mobilya mağazasında çıkan ve eve sıçrayan yangın söndürüldü

5

Antalya'daki iki ayrı çöp evden 8 kamyon atık çıkarıldı

6

GÜNCELLEME - Antalya'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

7

Burdur'da otomobilin dorseye çarptığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

8

Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerine çıkacak

9

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Yunus Güven için veda programı düzenlendi

10

Burdur'da lise öğrencisi kitap yazma hayalini öğretmenlerinin desteğiyle gerçekleştirdi