Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne "Rejenerasyon-20" projesiyle İSTKA'dan destek

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne "Rejenerasyon-20" projesiyle İSTKA'dan destek

ISTANBUL (AA) - Teknopark Istanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation, Istanbul Kalkinma Ajansi'nin (ISTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayaniklilik Programi kapsaminda "Girisimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destek almaya hak kazandi.

Teknopark Istanbul'dan yapilan açiklamaya göre, "Rejenerasyon-20" projesiyle Kovid-19 salgininin ülke ekonomisine negatif etkilerinin azaltilmasina yönelik girisimcilerin hayata geçirecegi yenilikçi uygulamalar desteklenerek toplumun girisim ekosisteminin katkilariyla güçlenmesi saglanacak. Destekten 30 girisimin yararlanmasi hedefleniyor.

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesinde kritik projelerle ön plana çikan girisim ekosisteminin yeniden yapilanmasini kapsayan "Rejenerasyon-20" projesiyle girisimciler; evde yasamin iyilestirilmesi, uzaktan çalismanin verimli ve uygulamada kolay hale getirilmesi, erisim/lojistik sorunlarinin çözümüne yeni bir soluk getirilmesi ve toplumu rahatlatacak sosyal projelerin hayata geçirilmesi için desteklenecek.

"Rejenerasyon-20" projesi ile birlikte erken asamadaki girisimlere dijital hizlandirma, ürünlestirme asamasindaki girisimlere danismanlik programi verilecek. Ayrica, ekosistemdeki soru ve sorunlara yanit niteliginde içeriklerden olusacak video portalinda 100 video ile 1.000'i askin girisimciye ulasilmasi hedefleniyor. Projeyle Türkiye'deki nitelikli Ar-Ge mühendislerinin de girisimler bünyesinde istihdam edilmesi planlaniyor.


- "Girisimlerimizin sorunlara çözüm niteliginde ürünler çikarmalarini saglayacagiz"


Açiklamada görüslerine yer verilen Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, sunlari kaydetti:

"Ülkemizdeki sosyal ve ekonomik gelisimin yapi taslari olan girisimcilerin desteklenmesi araciligiyla ekonomimize katki saglamak, salginin yarattigi etkileri azaltmak ve yeniden adaptasyonu saglamak için kurguladigimiz bu proje ile girisimlerimizin sorunlara çözüm niteliginde ürünler çikarmalarini saglayacagiz.

Destekten yararlanacak girisimcilerimiz kalici, uygulanabilir, çagdas metotlara dayanan destek mekanizmalariyla projelerini basariyla hayata geçirecekler. Rejenerasyon-20 ile girisimcilik ekosistemimizdeki basarili genç beyinlerimizin uluslararasi arenada rekabet eden ürünler ve uygulamalar hayata geçirecegine inaniyoruz. Teknopark Istanbul olarak kuluçka merkezimizi uluslararasi bir merkez haline getirmek ve girisimcilerimize uluslararasi standartlarda hizmetler/imkanlar sunmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Biz yenilikçi girisimleri her zaman desteklemeye devam edecegiz."

"Girisimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" kapsaminda, Türkiye'de üretilen yerli ürünlerle Türkiye'den baslayarak dünyaya açilan, salginin olumsuz etkilerini ortadan kaldiran projelerin desteklenmesi, gelecek vadeden girisimlere can suyu destek mekanizmasinin kurulmasi hedefleniyor. Uluslararasilasma kapsaminda ithalatta düsüs saglanarak ihracatta artisa katki sunulmasi da amaçlanan projenin diger hedefleri ise sosyal girisimlerin ortaya çikarilmasi, toplumun rahatlatilarak birliktelik ruhuna destek olunmasi ve dayanisma kültürünün desteklenmesi olacak.

Teknopark Istanbul Kuluçka Merkezi ayrica, projenin uygulanmasindan sonra bu süreçleri orta uzun vadede kalici hale getirerek su makro ilkeleri hayata geçirmeyi istiyor:

"Girisimlerin, dijitalleserek is birligine dayali bir sekilde çalismalar yürütmeye devam etmesini saglamak. Sosyal is birligine dayali daha genis ekosistemler olusturmak. Çevik, elastik, dijital is yeri modelleri kullanmak, isin niteligine ve türüne ve gerekli ilgili becerilere bagli olarak evden ve ofisten çalismanin en iyi kombinasyonunu saglamak. Teknoloji destekli uygulamalar gelistirilmesine yardimci olarak fiziksel süreçler üzerindeki baskiyi azaltmak için deger odakli, proaktif girisimler ortaya çikartilmasina destek olmak."

Teknopark Istanbul Türkiye'nin Ar-Ge üssü olma amaciyla çiktigi yolda bugün 95'i askin girisimci grubuna ve aralarinda ASELSAN, TUSAS, TEI, Roketsan, STM, BMC Power, Aspilsan, Vestel Savunma, Yaltes, C-Tech, Altinay Havacilik, Pavotek, Femsan, Armelsan, Kale Havacilik ve Figes gibi firmalarin yer aldigi 320'yi askin sirkete ev sahipligi yapiyor.



Spor 14.06.2020 11:13:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Milli futbolcu Cenk Tosun'dan Polonya kampında açıklamalar:

2

Fenerbahçe Kulübü seçimli olağan genel kurulunda oy verme işlemi başladı

3

Clarence Seedorf ile İsmet Taşdemir Antalya'da tenis maçı yaptı

4

SPX'in desteklediği Uluslararası Pickleball Turnuvası başladı

5

Özel sporcular atletizm antrenör kursu Adana'da başladı

6

Alanyaspor Kulübünün seçimli genel kurulunda Çavuşoğlu yeniden başkanlığa seçildi

7

BETA Enerji Adana Engelliler Spor Kulübü'nün hedefi Süper Lig'de başarı

8

Antalya'da Cimnastik Branşı İl Yarışması düzenlendi

9

Serik Belediyespor'da başkanlığa Cenk Doğan seçildi

10

Rekortmen atlet Musab Kundakçı, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında madalya kovalayacak