Tepsisi çalınan ’Künefeci Heykeli’’ yeniden yapıldı

Tepsisi çalınan ’Künefeci Heykeli’’ yeniden yapıldı

Tepsisi çalınan ’Künefeci Heykeli’’ yeniden yapıldı

Hatay’ın eşsiz lezzeti künefeyi tanıtmak amacıyla Asi nehri kenarındaki Köprü başına yapılan Künefeci Heykeli’nin tepsisinin çalınması üzerine yapılan çalışma sonucu heykel yeniden orijinal haline getirildi.
Hatay’ın tanıtımı amacıyla merkez ilçesi Antakya’da Asi Nehri yanındaki Köprü başına konulan Künefeci Heykeli bu zamana kadar birçok kez yıkılıp, çalındı. Özellikle çevredeki esnafların çok sevdiği heykel, dün itibarıyla tekrar eski yerine inşa edildi. Esnafın tek beklentisi bu heykelin bir daha zarar görmemesi oldu.
Çevrede uzun zamandır milli piyango satan bir esnaf, “Geçen yıl bu heykeli yapmışlardı ancak bilmediğimiz kişiler tarafından tepsiyi çalmışlardı. Emniyet güçlerimiz 1-2 gün çalışma yapıp tepsiyi getirdiler ve bu sefer yeniden inşa edip tekrardan eski yerine kazandırdılar. Yine çalabilirler ama bu sefer takibini yapıyorlar, memleketimizde her şeye olduğu gibi buna da sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.


Güncel 10.04.2021 14:17:05 0

İlginizi Çekebilir

1

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, hortumdan etkilenen Manavgat'ta çiftçilerle buluştu

2

Türkiye genelinden 230 gönüllü, zeybek kültürünü yaşatmak için Manavgat'ta buluştu

3

Hatay'da otoyol gişelerinde direğe çarpan tırda yangın çıktı

4

Hatay'da 24 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

5

Antalya'da kamyonetle çarpışan elektrikli bisiklet sürücüsü öldü

6

ALKÜ'de 40-60 yaşlarındaki bireyler üniversite deneyimi yaşadı

7

Toprakkale’de kadınlar eva çiçek kursuyla meslek ediniyor

8

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Hatay'da konuştu:

9

Burdur İl Emniyet Müdürü Kurt, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı