TERAPİDER'den "kaygı ve korkularınız hayatınızı mahvetmesin" uyarısı

TERAPİDER

TERAPİDER'den "kaygı ve korkularınız hayatınızı mahvetmesin" uyarısı

ADANA (AA) - Aile Terapileri ve Tarapistleri Dernegi (TERAPIDER) Genel Baskani Taner Canatar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle birçok kisinin kaygi ve korkularinin arttigini belirtti.

Canatar, AA muhabirine, ana sloganlarinin mutlu insanlar, huzurlu aileler ve saglikli bir toplum oldugunu söyledi.

TERAPIDER olarak destek isteyen her kisi ya da kuruma ellerinden geldigince yardimci olmaya çalistiklarini ifade eden Canatar, bu sikintili süreçte bilgilendirici bültenler yayinlamaya, ücretsiz destek hattindan sorulari cevaplamaya ve online terapilerle insanlara yardimci olmaya çalistiklarini kaydetti.

Bu dönemde saglikli bir toplum algisini bozacak küresel bir salginla karsi karsiya olundugunu ifade eden Canatar, söyle devam etti:

"Insanlarda yogun bir kaygi ve korku yaratan, ölüm korkusunun süreklilik gösterdigi bir dönemdeyiz. Hem sosyal hem aile hem de is hayatimizda hiç ummadigimiz, beklemedigimiz bazi problemlerle karsi karsiya kaliyoruz. Bu dönemde hem issizlik yani ekonomik kayiplar çok artiyor, hem mevcut hayatimiza ait düzenimiz altüst oluyor ve bozuluyor. Bu düzen bozuklugundan en çok kadinlar ve çocuklar etkileniyor. Hala bu büyük tehdit hepimiz için devam ediyor. Hepimizin dengesini bozuyor, ruhsal dünyasina etki ediyor. Bununla bas etmek zaman zaman zor olmakla birlikte gitgide daha zorlasiyor. Kaygi ve korkularimizin bir çogunun normal kabul edebilecek bir dönem yasiyoruz. Gerçek bir tehditle karsi karsiyayiz ve bu gerçek tehdit karsisinda kaygilaniyor ve endiseleniyor olmak normal, hos görülebilir. Yeter ki bu kaygi ve korkularimiz hayatimizi mahvetmesin."

Hosgörünün, yardimlasmanin, sevginin egemen olmasi gerektigi bir dönemde olundugunu aktaran Canatar, kaygi ve endiselerle ancak bu sekilde bas edilebilecegini söyledi.

TERAPIDER Üyesi Klinik Psikolog Seda Isik da bu süreçten en çok çocuklarin etkilendigini kaydetti.

Çocuklarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili detayli bir bilgiye sahip olmadigini ve bu nedenle kaygilarinin çok fazla oldugunu ifade eden Isik, bu süreçte ailelere çocugun gelisim düzeyine, yasina uygun dogru bilgileri aktarmasi tavsiyesinde bulundu.




Yurt Dünya 2.12.2020 12:24:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da SEUP "Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri" başladı

2

Mersin Valisi Pehlivan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı inceledi

3

Türk sinemasının usta isimleri "Tur Rehberi" filminde bir araya geldi

4

40 yıllık arazi paylaşma sorunu arabuluculukla 1 ayda çözüldü

5

Osmaniye'de asayiş uygulamalarında yakalanan 6 şüpheli tutuklandı

6

Bitlisli öğrenciler tiyatro yarışmasında Türkiye birincisi oldu

7

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi

8

Depremzede yüksek lisans öğrencileri akademik hayallerinden vazgeçmedi

9

Adana'da sulama kanalında kaybolan gencin cesedine ulaşıldı

10

Adana'da bir ev çıkan yangında hasar gördü