Terör örgütü PKK'nın kaçırdığını iddia ettikleri kızlarının yolunu gözlüyorlar

Terör örgütü PKK

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığını iddia ettikleri kızlarının yolunu gözlüyorlar

HATAY (AA) - Hatay'dan üniversite egitimi için Mus'a giden ve 7 yildir haber alinamayan 28 yasindaki Esra Özkan'in ailesi, PKK'nin kaçirdigini iddia ettikleri kayip kizlarinin yolunu gözlüyor.

Merkez Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'nde yasayan 10 çocuk annesi Fatma Özkan (61), AA muhabirine, kizini en son 7 yil önce otogardan Mus'a ugurladigi sirada gördügünü söyledi.

Kizinin Mus'ta Türkçe Ögretmenligi Bölümü'nde okudugunu anlatan Özkan, söyle konustu:

"Ögretmen olmayi çok istiyordu. Kizim okul tatile girince valizlerini hazirladi, gelecekti. Gelecegi saatte agabeyi otogara onu almaya gitti. Ben de sofra hazirladim. Bekledim ama gelmedi. Agabeyini aradim, 'Anne gelmedi.' dedi. Babasi isteydi, hemen aradik geldi ve babasi Mus'a gitti. O günden itibaren gitmedigimiz, aramadigimiz yer kalmadi. Dogu'daki bütün köyleri tek tek gezdik. Çektigimiz sikintilar, acilar az degil. Hiçbir sonuç alamadik."

Kizinin bir an önce seslerini duyup eve dönmesini dilediklerini belirten Özkan, yillardir çektigi acilarinin son bulmasini istedi.

- "Devletinden de ailesinden de sakin korkmasin"

Özkan, her gün kizinin bulunmasi için dua ettigini belirterek, "Ölmeden önce biraz sarilip, onu öpüp koklamak istiyorum. Evine gelmesini ve onu çok sevdigimizi bilmesini istiyorum. Insallah bizi duyar da evine gelir. Hiç çekinmesin, bizim kucagimiz ona her zaman açik. Devletinden de ailesinden de sakin korkmasin. Onun arkasindayiz, kaçirildigini biliyoruz." diye konustu.

Anne Özkan, dün Diyarbakir'a gönderdigi oglu Ali Özkan'in, HDP Il Baskanligi binasi önündeki Diyarbakir anneleriyle evlat nöbetine katildigini söyledi.

Baba Ömer Özkan (66) da kizini çok özledigini dile getirerek, "Kizim yeter, özledik seni. Yatiyorum kalkiyorum gözümün önünden gitmiyorsun, gel kizim. Neredeysen söyle biz geliriz. Canim gövdemde sag kaldigi müddetçe seni arayacagim. Ümidimi hiçbir zaman kaybetmedim." ifadelerini kullandi.




Yurt Dünya 15.07.2020 15:57:56 0

İlginizi Çekebilir

1

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

2

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

3

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

4

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

5

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

6

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu:

7

Kahramanmaraş'ta "Asrın Felaketinde Gazetecilik Paneli" düzenlendi

8

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 106. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

9

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antakya İlçe Başkanlığını ziyaretinde konuştu:

10

Dörtyol Kaymakamı Keklik'ten annesi vefat eden çocuğa doğum günü sürprizi