Tescilli portakalda hasat başladı

Tescilli portakalda hasat başladı

Tescilli portakalda hasat başladı

Adana’nın Kozan ilçesinde, coğrafi işaret ile lezzeti tescillenen portakalın hasadı başladı. Dalında kilosu 5 TL olan Kozan portakalı verimiyle de üreticisini sevindirdi.
Kozan’ın Bucak bölgesinde binlerce dönüm arazide yetişen tescilli portakal, ince kabuklu ve lezzetli oluşu ile iç ve dış piyasadan yoğun talep görüyor. Geçen yıl dalında 1,5 TL’den alıcı bulan portakalın bu yıl kilosunun 5 TL olması üreticinin yüzünü güldürdü.
Ferhatlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akça, "Bölgemiz 5 muhtarlıktan oluşuyor ve Kozan portakalı buradan yetişiyor. Bu yıl fiyatı nedeniyle üreticilerimizin yüzü gülüyor. Lezzetli, ince kabuklu ve sulu olması nedeniyle diğer portakallara göre yoğun talep görüyor ve hem yurt içine hem yurt dışına gönderimi oluyor" dedi.
Üretici Ahmet Yüceler ise 5 dönüm arazide hasat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şu an Adana, Gaziantep, Konya, Kayseri ve Isparta birçok şehre portakal gönderiyoruz. Bu yıl da dalında 5 TL’den satılması bizleri mutlu etti" diye konuştu.


Güncel 11.12.2022 09:16:17 0
Anahtar Kelimeler: tescilli portakalda hasat başladı

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta lise öğrencilerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tanıtıldı

2

Burgan Bank, Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

3

Borusan Otomotiv sektörel dönüşümü değerlendirdi

4

Osmaniye'de Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği müsabakaları yapıldı

5

Mut ilçesinde öğrencilere Togg'un T10X modeli tanıtıldı

6

Okul sporları Kick boks müsabakaları yoğun katılım

7

Mersin'de Akdeniz Belediyesince yenilenen parka şehidin adı verildi

8

Osmaniye'de 122 üreticiye ekipman desteğinde bulunuldu

9

Hatay’da toprağa gömülü halde bulunan 10 yaşındaki çocuğun tedavisi sürüyor

10

Osmaniye’de 122 üreticiye 3,3 milyon liralık ekipman desteği