Tezgahın en ucuzu "tirsi" oldu

Tezgahın en ucuzu

Tezgahın en ucuzu "tirsi" oldu

Karadeniz’de geçtiğimiz hafta etkili olan fırtına balık tezgahlarına yansıdı. Fiyatların arttığı tezgahlarda kilosu 30 liradan satılan "tirsi" en ucuz balık oldu.
Geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtınadan balıkçılar da etkilendi. Fırtına sebebiyle balıkçı tekneleri Karadeniz’e açılamadı.
Fırtınanın tezgahları etkilediğini belirten balıkçı Tuncay Kılıç, "Karadeniz’de şu anda balık sıkıntılı durumda. Hava esiyor. Denize çıkılamadığı için tezgahlarda balık az. Çok az balık var. İlerleyen günlerde bu durum düzelir diye umuyoruz. Şuan hava muhalefetinden dolayı balıkçılar rahat rahat çalışamıyor. O yüzden çok bolluk yok ama yine de tezgahlarımızda balık var" dedi.
Tirsi balığının vatandaşlar tarafından severek tüketildiğini ifade eden Kılıç, "Karadeniz’de artık tirsi sezonu başladı. Geçen sene vatandaşlar tirsiyi çok sevmişti. Bu bölgeye has bir balık, güzel bir balık. Tam da zamanı geldi. Bu balığı insanlarda soruyordu. Zaten gören de alıyor. Karadeniz’e has bir balık ve sadece Karadeniz’de çıkıyor" ifadelerini kullandı.


Güncel 15.01.2023 09:42:44 0
Anahtar Kelimeler: tezgahın en ucuzu "tirsi" oldu

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yolcu otobüsü tıra çarptı

2

Okul kaygısı ve stres çocuklarda karın ağrısına neden olabiliyor

3

OSMANİYE’DE YOLCU OTOBÜSÜ TIR’A ÇARPTI: 7 ÖLÜ, 11 YARALI

4

Adana'da sahte ilaç ürettikleri iddiasıyla 6 zanlı tutuklandı

5

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Adana'da 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan firari hükümlü yakalandı

7

Hatay'da kayıp olarak aranan kadının cesedi evin banyosunda gömülü bulundu

8

Mersin'de dorsesi rampada askıda kalan tır ulaşımı aksattı

9

Hatay'da coğrafi işaret tescili alan 7 ürün tanıtıldı

10

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak