Tokyo’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel sergi

Tokyo’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel sergi

Tokyo’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel sergi

Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla "100 Discoveries (100 Keşif)" adlı fotoğraf sergisi açıldı. Türkiye’nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin farklı bir bakış açısından yansıtıldığı sergi ile Japon turistlerin rotalarını Türkiye’ye çevirmesi hedefleniyor.
Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Owada Kültür Merkezi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle açılan 100 Discoveries (100 Keşif) adlı fotoğraf sergisi, meraklılarıyla buluştu. Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Halkla İlişkiler Ajansı Sorumlusu Duygu Ashizawa, Tokyo Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun organizesinde bir fotoğraf yarışması düzenlendiğini belirterek, 2 binden fazla fotoğraf arasından seçilen eserlerin “100 Keşif: Henüz Bilmediğiniz Büyüleyici Türkiye” adıyla sergilendiğini söyledi. Ashizawa, Türk Hava Yolları’nın da katkılarıyla Japonya’nın 5 şehrinde düzenlenecek sergide yer alan fotoğrafların Türkiye’nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini farklı bir bakış açısından yansıtması nedeniyle sergiye böyle bir isim verildiğini belirtti. Ashizawa, "Bu sergiler aracılığıyla Türkiye’nin Japonya’daki destinasyon imajını güçlendirerek sergiyi ziyaret eden Japon misafirlerde Türkiye’nin bu güzelliklerini yerinde görme arzusu uyandırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. Ashizawa, serginin 11 Nisan 2023 tarihine kadar ziyaret edilebileceğini belirtti.

"Türkiye’nin kültürel çeşitliliğini hissetme şansı buldum"
Sergiyi ziyaret eden Hisashi Tsuruta. eserleri oldukça beğendiğini söyledi. Tsuruta, "Bu sergi aracılığıyla Türkiye’nin güzelliklerini ve kültürel çeşitliliğini daha derinden hissettim. Türkiye’de Japonlar tarafından en çok bilinen Kapadokya gibi tarihi ve doğal güzellikler dışında birçok bilinmeyen güzellik olduğunu fark ettim" diye konuştu.
Akira Nagashima ise, "Sergilenen eserler gerçekten de şahane. Japonlar arasında popüler olmayan Türkiye’deki farklı güzellikleri de bu sergi sayesinde tanıdık. Bu sergi, Suriye ve Yunanistan gibi ülkelerin tam ortasında yer alan Türkiye’nin ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğunu yansıtıyor" dedi.


Güncel 8.04.2023 15:07:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

2

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

3

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

4

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

5

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

6

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

7

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

9

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı

10

Antalya'da otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri yakınlarına teslim ediliyor