Toroslar’da Ramazan’ın geleneksek eğlenceleri devam ediyor

Toroslar’da Ramazan’ın geleneksek eğlenceleri devam ediyor

Toroslar’da Ramazan’ın geleneksek eğlenceleri devam ediyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin, “Nerede o eski Ramazanlar” sözü ile geçmişe özlem duyanlar için her gün farklı bir mahallede nostaljik ve eğlenceli etkinlikleri devam ediyor. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlenceleri, 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisini görüyor.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ramazan ayında binlerce kişiyle buluştuğu iftar sofralarının ardından Ramazan Panayırında da çocukların heyecanına ortak oluyor. Karagöz-Hacivat, meddah, sihirbaz gösterisi ve İbiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı panayırda, büyükler, “Çocukluğumun Ramazan’ı böyleydi” ifadeleriyle geçmişi anımsarken, çocuklara ise gelecekte anlatacakları çok özel anlar yaşamaları sağlanıyor.
Toroslar Belediyesinin geleneksel Ramazan akşamlarının neşesi olan “Hayat Bayram Olsa” şarkısı ile 10’uncu Yıl Marşı da etkinlikte çocukların neşesine neşe katıyor.
Soğucak, Bekiralanı, Akbelen, Yusuf Kılıç, Mevlana, Sağlık ve Kurdali mahallelerinde yapılan iftar programlarında tüm hemşehrilerine seslenen Başkan Yılmaz, “Ramazan demek, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma demektir. Biz de bu güzelliği sizlerle paylaşmak üzere mahallelerimize geldik, sofralarımızı kurduk. El ele, gönül gönüle olalım, çocuklarımıza geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatalım istedik. Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.


Güncel 15.04.2022 15:01:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor