TRAFİK KAZASINDA AYAĞI KIRILAN KEDİ TEDAVİ EDİLDİ

TRAFİK KAZASINDA AYAĞI KIRILAN KEDİ TEDAVİ EDİLDİ

Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde, trafik kazası sonucu sağ arka bacağında kırık oluşan sokak kedisi, bir hayvan sever tarafından sahiplenilerek tedavi edildi. 25 yıldır yapmış olduğu ev yemekleriyle 100'lerce sokak canının bakımını üstlenen ev hanımı Sevda Kaffalı, trafik kazası sonucu topalladığını düşündüğü sokak kedisi alıp, 2 saat süreli 45 kilometre yol kat ederek şifa aradı. Osmaniye'de Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından kurulan Kara kız Görüntüleme Merkezinde ücretsiz röntgen filmi çekilen ve ayağında kırık olduğu belirlenen kedi, tedavisinin ardından yeniden rahat bir şekilde yürümeye başladı.

Yıllardır, sahipsiz sokak hayvanlarına baktığını ve evimin bahçesine sakat, engelli ve hasta hayvanla için bir alan yaptığını söyleyen Sevda Kaffalı, "Burada sokaktan gelen 30'a yakın hayvanın tedavi ve bakımlarını yaptırmaya çalışıyorum. 40'a yakın ise sokakta beslediğim canlar var. Ev hanımıyım, yöresel ev yemekleri yaparak bu hayvanların masraflarını karşılamaya çalışıyorum." dedi.

yaralı kediye ise sokakta baktığı canlardan bir tanesi olduğunu ve 4 gün önce araba kazası sonucu bu hale geldiğini belirten Kaffalı, "kadirli'de ki veteriner hekimlere yaralı kediyi gösterdiğimde parçalı kırık olabilir ama röntgen çekmek lazım dediler ve Kadirli'de bu makine olmadığından  hiçbir şey yapamayız dediler. Bende araştırdım Osmaniye'de HAYTAP'ın Kurduğu “Kara kız Görüntüleme Merkezini” öğrendim.  İl temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ile iletişime geçtim ve kedimizin röntgeni için randevulaştım.Getirdiğim kedimizde kırık teşhisi kondu.  HAYTAP’a vermiş olduğu bu ücretsiz hizmetinden dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Yıllardır sokakta yaşamaya çalışan hayvanları beslediğini ve hala da kendisinden korkan canların olduğunu vurgulayan Kaffalı şöyle devam etti: "Yemeklerini verdikten sonra ben uzaklaşınca yaklaşarak besleniyorlar.  Sizlerden rica ediyorum, insanlar tarafından korkutulmuş bu hayvanların canlarını acıtmayın, acımayın da. Sevgi gösterin, taşlamayın, onlara şiddet uygulamayın."

HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise yaralı kedimizin röntgen filminin incelediğinde femurun diz eklemine yakın boyun kısmında kırık teşhisi yaptıklarını belirterek, tedavisinin bu şekilde yapılacağını söyledi. Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit ise "Çekilen röntgen filminde arka sağ femurda diz eklemine yakın distalede transversal kırık görüldü. İntramedüller pin uygulaması yaptık. Başarılı bir operasyon oldu. Kısa zamanda yürüyeceğini düşünüyoruz." dedi.

Hayvan sever Sevda Kaffalı, tedavisi sonrası eski sağlığına kavuşan kedinin ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Veteriner Hekim Ali Nuri Yiğit ve Ali Laçinbala'ya teşekkür etti.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 2.12.2019 14:00:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği