Trendyol'un "Yarının Köyleri" projesi kapsamında eğitim alan 12 öğrenci İtalya'da yarışacak

Trendyol

Trendyol'un "Yarının Köyleri" projesi kapsamında eğitim alan 12 öğrenci İtalya'da yarışacak

İSTANBUL - Trendyol'un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye işbirliğiyle yürüttüğü "Yarının Köyleri" projesi kapsamında eğitim alan 12 öğrenci, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenecek Fibonacci Uluslararası Robotik Olimpiyatları'na katılacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Adana'nın Kürkçüler köyünde faaliyet gösteren Dijital Merkez'de eğitim gören öğrenciler, Antalya ve Mersin'de düzenlenen bölgesel ve ulusal turnuvalarda elde ettikleri derecelerle 22-23 Kasım'da gerçekleştirilecek olimpiyatlara katılma hakkı kazandı.

Gençler, Kızlar Triatlon kategorisinde birincilik, Otonom Araç kategorisinde ikincilik ve MBot Çizgi İzleme kategorisinde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olurken, üç ayrı takımla Roma'daki finalde yer alacak. İlk kez yurt dışına çıkacak öğrenciler, geliştirdikleri projeleri uluslararası platformda sergileyecek.

- Kırsalda dijitalleşme odaklı eğitim sonuç veriyor

Dünyanın farklı ülkelerinden teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin katıldığı Fibonacci Uluslararası Robotik Olimpiyatları, katılımcılara robotik ve mühendislik alanlarında geliştirdikleri projeleri sergileme fırsatı sunuyor.

Almanya, Rusya, Çin ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 29 ülkeden gençlerin bir araya geldiği olimpiyat, teknik yaklaşımların karşılaştırılmasına ve yeni deneyimlerin kazanılmasına zemin hazırlıyor.

Yarının Köyleri projesi, kırsal alanlarda kadın ve gençleri dijital becerilerle desteklemeyi, girişimciliği ve yerel kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında Adana'nın Kürkçüler, İzmir'in Ulamış, Sakarya'nın Taraklı ve Diyarbakır'ın Bağıvar köylerinde kurulan dijital merkezlerde bugüne kadar yaklaşık 4 bin kişiye eğitim verildi.

Bu merkezlerde gerçekleştirilen robotik, kodlama ve dijital okuryazarlık programları, bölgedeki gençlerin teknolojiyle tanışmasına ve yeni beceriler geliştirmesine katkı sağladı.

Ayrıca programlar, dijital tarım uygulamaları ve yerel üreticilerin markalaşmasına yönelik desteklerle kırsal kalkınmaya da katkı sunuldu.



Ekonomi 21.11.2025 12:56:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı